«FOOD EXPO 2017»:Τα Ηλειακά Προιόντα Εντυπωσίασαν και φέτος!

Επιτυχημένη παρουσία του Επιμελητήριου Ηλείας στην έκθεση «FOOD EXPO 2017»

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡ. ΟΜΙΛΟΥΣ  ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ…..

Εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσία είχε το Επιμελητήριο Ηλείας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τις επιχειρήσεις του Νομού μας στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών «FOOD EXPO GREECE 2017».Τα ηλειακά προιόντα μάλιστα «έκλεψαν» τις εντυπώσεις  καθώς προσέλκυσαν το ενδιαφέρον πλήθους επισκεπτών και έδωσαν την ευκαιρία στους επιχειρηματίες μας να διευρύνουν τις επαφές τους  και να αναδείξουν περισσότερο τη δουλειά τους!

Η έκθεση, στο Metropolitan Expo Center στο χώρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», χαρακτηρίστηκε από μεγάλη επισκεψιμότητα και εμπορική επιτυχία, κινητοποίησε την Εγχώρια αλλά και τη Διεθνή αγορά, αποτέλεσε σημαντικό κανάλι εξωστρέφειας, σύναψης εμπορικών συμφωνιών και ανάδειξης της δυναμικής της Ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Με 1.200 εκθέτες και 45.000 τ.μ. εκθεσιακής επιφάνειας, η FOOD EXPO 2017 αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων & Ποτών στα ελληνικά χρονικά, αλλά και μία από τις κορυφαίες διεθνείς περιφερειακές εκθέσεις του είδους της σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσα σε διάστημα μόλις τεσσάρων ετών από την παρθενική της διοργάνωση, η FOOD EXPO κατόρθωσε να αυξήσει τον αριθμό των εκθετών της σε ποσοστό πάνω από 400%. Για πρώτη φορά μάλιστα, μία έκθεση στην Ελλάδα  είχε 156 εκθέτες από 24 χώρες και 650 σημαντικούς hosted buyers από 68 κράτη!

ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ

ΗΛΕΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Καθ΄  όλη την διάρκεια της έκθεσης  ήταν παρών ο ίδιος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος στηρίζοντας τις επιχειρήσεις μας  ενώ μαζί και με τους Προέδρους των ΕΒΕ Αχαίας κ. Μαρλαφέκα και Αιτωλοακαρνανίας κ. Τσιχριτζή  ανέπτυξε ουσιαστικές και σημαντικές επαφές  με τον επιχειρηματικό κόσμο από άλλες περιοχές. Ιδιαίτερη συζήτηση είχε επίσης και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  Βαγγέλη Αποστόλου όταν ο τελευταίος βρέθηκε μπροστά στα περίπτερα της Ηλείας  θέτοντας βασικά ζητήματα για την αγροτική παραγωγή και την προώθηση βτων τοπικών μας προιόντων

Οι επιχειρήσεις του νομού Ηλείας ειδικότερα είχαν την ευκαιρία, να αναδείξουν τα εξαιρετικής ποιότητας και ποικιλίας καινοτόμα προϊόντα τους ικανά να πρωταγωνιστήσουν στα ράφια οποιουδήποτε καταστήματος σε ολόκληρο τον κόσμο. Πραγματοποίησαν πολλές και σημαντικές επαφές με επαγγελματίες, αγοραστές από όλο τον κόσμο και μεγάλους ομίλους αγορών από τη χώρα μας, συνάπτοντας μεγάλες και ελπιδοφόρες εμπορικές συμφωνίες ξεπερνώντας κάθε προσδοκία..

Οι επιχειρήσεις μέλη  του ΕΒΕ Ηλείας μας που συμμετείχαν και  δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα ήσαν :

1.ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ – Κρασιά ,

2.ΚΤΗΜΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ – Κρασιά ,

3.ΜΟΝΑΚΡΙΒΟ Α.Ε. – Ελαιόλαδο ,

4.ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΑΡΩΜΑΤΩΝ AROMA FARMS – Αρωματικά Φυτά ,

 5.ΗΛΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ– Παραδοσιακά Ζυμαρικά,

  1. 776 Deluxe Foods ,

7.Εργαστήριο Παραδοσιακών Ζυμαρικών Η Ανδρίτσαινα Π.& Ι. Γεωργακόπουλος Ο.Ε.

8.Αλφειός Ρόδι Α.Ε,

9.Κόλλιας Γεώργιος Ζυμαρικά

 Από την επίσκεψη του Β. Αποστόλου στον ηλειακό χώρο Από αριστερά : Ο Περιφερειάρχης Δυτ Ελλαδας Απ. Κατσιφάρας, ο Υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης, ο επιχειρηματίας Σάκης Σταυρόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κώστας Νικολούτσος, και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πετρος Τατούλης.

  Με τον Πρόεδρο της OPTIMA FOODS  K. Μάστορα

  Ξεχωριστό ενδιαφέρον για τους εκθέτες της Ηλείας έδειξε ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Στη φωτο διακρίνεται και ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Μητρόπουλος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.