Το Σάββατο 2 Ιουλίου ο Δημήτρης Πιατάς και ο Τάσος Παλαντζίδης έρχονται στο Θέατρο Ήλιδας με μια Αρχαία… κωμωδία!

PARASTASIΗ παράσταση «Η Ασπίς & το Συμπόσιο» Μένανδρου και Λουκιανού ξεκίνησε το μαγευτικό της καλοκαιρινό ταξίδι που περιλαμβάνει πάνω από 20 προορισμούς σε όλη την Ελλάδα. Για το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016 σταθμός της είναι το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, στο Θέατρο Ήλιδας, στις 21:15 το βράδυ.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:

Η «Η Ασπίς & το Συμπόσιο» είναι μια διαχρονική σάτιρα «φιλοσοφίας και φιλοσόφων» που έρχεται από το χθες και φτάνει στο μέλλον με μια αναγκαστική στάση στο παρόν. Πρόκειται για μια αρχαία κωμωδία ύφους, ήθους και σαρκασμού του ελληνισμού και των Ελλήνων που αν και γνωρίζουν το καλό, πράττουν το ανάποδο κατά τη σωκρατική «ακρασία»!

Είναι μια  θεατρική παράσταση που επιχειρεί να ερμηνεύσει  τα σημερινά δεινά ως σύνδρομο των αρχαίων  παθών μας, προσφέροντας αφειδώς γέλιο και θετική διάθεση σε όλους όσους την παρακολουθούν.

Την παράσταση «Η Ασπίς & το Συμπόσιο» των Μένανδρου και Λουκιανού, συνυπογράφουν σκηνοθετικά οι Χριστόφορος Χριστοφής (Μένανδρος) και  Γιώργος Παπαθεοδώρου (Λουκιανός), ενώ η μεταγραφή και η απόδοση στα νέα ελληνικά έχει γίνει από τους Χριστόφορο Χριστοφή (Μένανδρος) και Παναγιώτη Δημητρόπουλο (Λουκιανός).

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Χορογραφία: Έρση Πίττα

Μουσική: Νίκος Πλατύραχος

Σκηνικά και κοστούμια:  Χρήστος Ανδριόπουλος

Φωτισμός: Τάκης Ποδαρόπουλος

Συμμετέχουν οι ηθοποιοι: Δημήτρης Πιατάς, Τάσος Παλαντζίδης, Γιάννης Σιαμσιάρης, PARASTASI (2)Γιάννης Παπαθύμιος, Αλέξης Μαρτζούκος, Κυριακή Υψηλάντη, Πέτρος Τσαπαλιάρης, Κωνσταντίνα Σπάθη, Κέλλυ Νικηφόρου, Εβίτα Φυτσαντωνάκη, Παναγιώτης Γιωργούλας, Κίμωνας Δούσης, Ελένη Ζαφείρη, Ιουστίνη Ματσιάσεκ, Βασιλική Γεωργικοπούλου, Ισμήνη Κυρίτση.

Παραγωγή: Ανθός- Πειραϊκό Θέατρο «Δημήτρης Ροντήρης».

Την παράσταση έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν κωφοί και τυφλοί… Στην κυριολεξία! Διερμηνεία νοηματικής: Στράτος Πατρινός. Για τους τυφλούς, υπάρχει και ακουστική περιγραφή.

 Η παράσταση «Η Ασπίς & το Συμπόσιο» Μένανδρου και Λουκιανού, επειδή ακριβώς είναι μοναδική, έχει την υποστήριξη και την αιγίδα των Ε.Ο.Τ., Υπουργείων Πολιτισμού & Αθλητισμού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Οικονομίας Ανάπτυξης & Τουρισμού, Εξωτερικών και, φυσικά, της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας και του Συνδέσμου Τυφλών Ελλάδας.

THEATRO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.