Σύσκεψη στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας για τις μετακινήσεις γιατρών

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, για τις μετακινήσεις των γιατρών από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας προς το Νοσοκομείο Πύργου, με αφορμή για το «εντέλλεσθε» της αναισθησιολόγου να εφημερεύσει χθες στο Νοσοκομείο Πύργου.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Βασίλης Μιχαλόπουλος, τόνισε πως όλα έγιναν πολύ γρήγορα και προσπάθησε να κινητοποιήσει όλους τους φορείς της πόλης, για να ενημερωθούν για το τοπίο που διαμορφώνεται.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Λέντζας ανέφερε ότι με την μετακίνηση της αναισθησιολόγου στον Πύργο, δεν διαταράχθηκε η εφημερία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και σημείωσε πως δεν πρέπει να κλείσει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πύργου, γιατί αυτό θα οδηγήσει σε παρακμή όλο τον Νομό Ηλείας, ενώ επεσήμανε ότι γίνονται προσπάθειες από την διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας και αναμένεται μετακίνηση γιατρού από την Ζάκυνθο και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίλυση του προβλήματος.

Παράλληλα, ο κ. Λεντζας ξεκαθάρισε ότι γίνονται πολλές προσπάθειες για να λειτουργεί κανονικά το Νοσοκομείο Αμαλιάδας και επιπλέον σημείωσε την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας, με την έλλειψη γιατρών και επεσήμανε ότι με τον διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας κ. Κώστα Διαμαντόπουλο υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, κ. Τσαούσης, τόνισε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος είναι υποχρεωμένος να διασφαλίσει την Δημόσια Υγεία, ζητώντας να γίνει σύσκεψη όλων των φορέων και τον διοικητών προκειμένου να αποφευχθούν αυτά τα προβλήματα.

Το Δήμο Ήλιδας εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Ήλιδας κα. Ρούλα Γκουβίτσα, η οποία ανέφερε ότι δεν υπάρχει άρνηση να στηριχθεί η λειτουργία της ΜΕΘ Πύργου και σημείωσε ότι ο Δήμος Ήλιδας δεν πρόκειται να ανεχθεί υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Τέλος, ο κ. Λέντζας με αφορμή την σύσκεψη ζήτησε από την κα. Γκουβίτσα να μεταβούν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, ώστε να συνταχθεί το τεχνικό δελτίο για τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και το κόστος, για να αποσταλεί στο Υπουργείο Υγείας ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.