Πραγματοποιήθηκε συνάντηση Γεωργιόπουλου με Γ.Γ. Υποδομών στην Αθήνα για νέα οδικά έργα στην Ηλεία

Την περασμένη Πέμπτη, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος βρέθηκε στην Αθήνα, στο υπουργείο Υποδομών, με προτάσεις για νέα έργα στον οδικό χάρτη της Ηλείας.

Πιο συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον Γ.Γ. Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε και έθεσε αρκετές προτάσεις, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. Βασική πηγή χρηματοδότησης θα είναι το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ ουσιαστικά ο κ. Γεωργιόπουλος έθεσε τα αιτήματα του νομού για το 2017.

Ο κ. Γεωργιόπουλος, ανέφερε ότι η συνάντηση αυτή έγινε τη δεδομένη στιγμή καθώς το υπουργείο Υποδομών ξεκινά το σχεδιασμό για το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και είναι μια καλή ευκαιρία για να διεκδικήσει η Ηλεία αυτά που ζητά, με την βοήθεια και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρα.

«Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και θεωρώ ότι μπορούμε να έχουμε μία αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά. Όσο αφορά την προτεραιότητα των αιτημάτων μας αυτό ίσως μπορώ να το κάνω. Ο παραλιακός δρόμος από τα όρια του δήμου Πηνειού έως το δήμο Ήλιδας είναι πρώτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια και εκεί «τρέχουμε» με τις μελέτες μας. Πιστεύω ότι η μελέτη του δήμου Πηνειού θα είναι έτοιμη το Σεπτέμβριο άρα μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα του 2017. Άλλα αιτήματα που τέθηκαν ήταν το γεφύρι της Κορακοφωλιάς το οποίο είναι και θέμα ασφάλειας στην περιοχή της Φιγαλείας, καθώς και άλλα ζητήματα μικρότερης σημασίας και μικρότερου προϋπολογισμού που θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να είμαστε σε μία στενή παρακολούθηση τους προκειμένου να λάβουν την καλύτερη δυνατή χρηματοδότηση», ανέφερε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Επιπρόσθετα, ο κ. Γεωργιόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα της μελέτης για τον πλήρη εκσυγχρονισμό, την συντήρηση και την περιβαλλοντική αναβάθμιση του φράγματος Πηνειού.

 «Το έχουμε θέσει και με τον δήμο Ήλιδας  κατ΄ επανάληψη, το υπουργείο μας διαβεβαίωσε ότι θα το περιλάβει στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2017 και η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί, γιατί επιτέλους θα πρέπει να αρχίσουμε, καθώς θα πρέπει να δούμε τι γίνεται και για λόγους ασφαλείας για το μεγάλο αυτό φράγμα που έχει γίνει εδώ και 50 χρόνια και έκτοτε ελάχιστα πράγματα έχουν προστεθεί εκεί. Το άλλο αίτημα το οποίο θέσαμε ήταν ότι πρέπει να συμπληρωθεί η μελέτη της Ολυμπίας οδού για την οδική ασφάλεια από τον Πύργο έως το Καλό Νερό. Μας διαβεβαίωσαν ότι τις προσεχείς μέρες το υπουργείο έχει ξεκινήσει την επέκταση της μελέτης της Ολυμπίας Οδού την επικαιροποίησή της και περί τον Ιούνιο να είναι έτοιμη προκειμένου να μπορέσει να την εντάξει στο πρόγραμμα ασφάλειας το τομεακό του υπουργείου, αφού αυτό το έργο θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί με μεγάλο ποσό από το ΕΣΠΑ. Το τρίτο θέμα ήταν η ολοκλήρωση της μελέτης του δρόμου Πύργος – Ολυμπία – Βυτίνα – Τρίπολη. Εκεί τα πράγματα έχουν προχωρήσει αρκετά και η υπηρεσία μελετών του υπουργείου υποδομών έχει στείλει προς τον υπουργό αίτημα για χρηματοδότηση – πίστωση μία μελέτης ποσό 1.3 εκατ. ευρώ, προκειμένου να εκπονηθούν οι οριστικές τεχνικές μελέτες, οι μελέτες ηλεκτροφωτισμού, σήμανσης και ασφάλισης του τμήματος από τα λουτρά της Ηραίας έως το Λούβρο, μέρος του οποίου από το Λούβρο έως τον Ερύμανθο αφορά την Ηλεία».

Τέλος, ο κ. Γεωργιόπουλος εξήγησε ότι αυτό το θέμα προχωρά γρήγορα για ένα έργο ύψους 250 εκατ. ευρώ που μπορεί να κατασκευαστεί τμηματικά ή συνολικά, μέσα από κοινοτική χρηματοδότηση αλλά πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η μελέτη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.