Παρουσίαση βιβλίου “Μικρές ιστορίες μαγειρικής” αύριο στην Κουρούτα

papadopoulouΜε την παρουσίαση του βιβλίου της δημοσιογράφου Ελένης Παπαδοπούλου «Μικρες ιστορίες μαγειρικής – Η Ιθάκη στο πιάτο μας» την Κυριακή 14 Αυγούστου στις 8.30 το βράδυ, στην πλατεία της Κουρούτας, ολοκληρώνεται η 15η Εκθεση Βιβλίου που διοργάνωσε και φέτος με επιτυχία ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι συνάδελφοί της δημοσιογράφοι Ελένη Σκάβδη και Δήμητρα Διαμαντοπούλου, που μαζί με την Ελένη Παπαδοπούλου θα κάνουν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για μαγειρικές, δημοσιογραφία, ήθη και δημιουργία.

Το βιβλίο της Ελένης Παπαδοπούλου αποτελεί το πρώτο συγγραφικό εγχείρημα της δημοσιογράφου που μιλά για μαγειρικές και συνταγές των Επτανήσων και της ιδιαίτερης πατρίδας της, της Ιθάκης, που στηρίζεται στο στοιχείο του ρεπορτάζ. Πολλές μαγείρισσες και νοικοκυρές του τόπου της, άνοιξαν την κουζίνα τους κι μαγείρεψαν τοπικές συνταγές που αποτυπώνονται στο βιβλίο μαζί με τις προσωπικές τους ιστορίες και ιστορίες των συνταγών. Μια προσπάθεια επανασύνδεσης με το νησί της και την ιστορία του, ένα μικρό γαστρονομικό ταξίδι στην Ιθάκη.

Το βιβλίο έχει ήδη παρουσιαστεί στην Ιθάκη, στον Πύργο, την Αθήνα και την Πάτρα και έχει αγαπηθεί πολύ για τον τρόπο γραφής του και τα όσα παρουσιάζει, ιστορίες ανάμεικτες με συναισθήματα και γεύσεις. Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό και γίνεται με την συνεργασία του βιβλιοπωλείου «ΒΙΒΛΙΟΠΑΝΟΡΑΜΑ» Αμαλιάδας, με την στήριξη του δήμου Ήλιδας, του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας και της Παπαχριστοπούλειου βιβλιοθήκης Αμαλιάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.