Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η άσκηση της Π.Υ. Αμαλιάδας στο εργοστάσιο της Unilever στη Γαστούνη

Με επιτυχία, ολοκληρώθηκε η ετήσια εκπαίδευση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας, με την υλοποίηση της άσκησης ετοιμότητας που έγινε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Unilever στη Γαστούνη.

Η άσκηση έγινε χθες το πρωί με την βοήθεια και του προσωπικού της εταιρίας.

Συγκεκριμένα, σήμανε  συναγερμός λίγο μετά τις 9 το πρωί και όλοι οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο για την καταμέτρησή τους. Όμως ένας από αυτούς απουσίαζε και ήταν ο άνθρωπος που βρισκόταν λιπόθυμος μέσα στις αποθήκες του εργοστασίου, έπειτα από φωτιά που προκλήθηκε λόγω βραχυκυκλώματος σε ηλεκτροκίνητο κλαρκ.

Άμεσα ειδοποιήθηκαν και έφτασαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που ανέπτυξαν τον εξοπλισμό τους, εντόπισαν και απομάκρυναν τον τραυματία εργαζόμενο και προχώρησαν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία όπως επεσήμανε και ο αξιολογητής της και υποδιοικητής της Π.Υ. Πύργου Αντιπύραρχος, Κωνσταντίνος Κατσαριώτης. «Εξελίχθηκε ομαλά και σκοπός της ήταν η αξιολόγηση του προσωπικού και η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Π.Υ. Αμαλιάδας σε συνεργασία με το προσωπικό του εργοστασίου, σα να ήταν σε πραγματικό συμβάν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαριώτης.

Επίσης, ο Διοικητής της Π.Υ. Αμαλιάδας, Επιπυραγός Κωνσταντίνος Χριπάτσιο,  ανέφερε ότι «Το εργοστάσιο έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που έπρεπε να κάνει, όπως η εκκένωση των χώρων του, η αναφορά του προσωπικού και η ενημέρωση σε εμάς. Γενικά η άσκηση έγινε με σκοπό τη συνεργασία της ομάδας πυροπροστασίας του εργοστασίου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, να δούμε πιθανά λάθη και παραλείψεις. Θα αξιολογήσουμε ένα συμβάν σε συνθήκες ηρεμίας για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε καλύτερα σε πραγματικές συνθήκες».

Τέλος, η κα. Στέλλα Γεωργανά, διευθύντρια του εργοστασίου Pummaro της Unilever – Knorr, δήλωσε εντυπωσιασμένη από τη συνεργασία, την επικοινωνία και την οργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και  την επιτυχή συνεργασία με την ομάδα πυρασφάλειας του εργοστασίου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.