Κρις Σπύρου: «Η Αγία Σοφία είναι ναός όλων των χριστιανών»- Συνάντηση με Μητροπολίτη Ηλείας και δήμαρχο Πύργου

Στο ζήτημα  της δημιουργίας της ορθοδόξου ενορίας της Αγίας Σοφίας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της παγκόσμιας ενορίας του  αρχαιότερου χριστιανικού  Ιερού Ναού στον κόσμο κ. Κρις Σπύρου κατά τον ερχομό του στον Πύργο.

Ο κ. Σπύρου είχε συναντήσεις με το Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό και το δήμαρχο Πύργου  κ. Γαβρ. Λιατσή, οι οποίοι είναι διοργανωτές της ομιλίας που θα κάνει ο πρόεδρος και της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης την ερχόμενη Τετάρτη και ώρα 6:30 μ.μ. στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Θέμα της ομιλίας είναι «Αγία Σοφία: Η ώρα της απελευθέρωσής της ως τόπου λατρείας των απανταχού Ορθοδόξων Χριστιανών».

Σε δηλώσεις του στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο επικεφαλής της παγκόσμιας ενορίας της Αγίας Σοφίας, ανέφερε ότι η ιστορική εκκλησία  είναι ναός όλων των χριστιανών και όταν έγινε διαχωρισμός των εκκλησιών έγινε το σύμβολο της Ορθοδοξίας.

Δε άλλο σημείο εξήγησε ότι δεν μπορεί κανείς ν’ αλλάξει κανείς αυτό που καθαγιάστηκε από τον Πατριάρχη Μηνά το 537 και που  είναι υπό κατάκτηση από το 1453 μέχρι και σήμερα. Η κατάκτησή του είναι από πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και όχι από άλλη θρησκεία.

Παράλληλα δήλωσε ότι «θα ζητήσουμε σύντομα την ίδρυση παγκόσμιας ενορίας της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, για να την λειτουργήσουμε όπως αυτή καθαγιάστηκε ως ορθόδοξος χριστιανική εκκλησία και ως το σύμβολο της Ορθοδοξίας».

Την προσπάθεια του κ. Σπύρου εξήραν εξάλλου  ο Μητροπολίτης Ηλείας και ο δήμαρχος Πύργου, τονίζοντας συγχρόνως τη σπουδαιότητα της ομιλίας που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στον Πύργο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.