Κατεπείγουσα ανάγκη να εγχειριστεί βρέφος από τη Γαστούνη

moropodia_408564450 ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

 ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ

 

Ιωάννη Σούτα και Θεοδώρας Παναγιωτοπούλου (τηλ. 6939392314) κατοίκων Γαστούνης N.Hλείας, υπό την ιδιότητά τους ως γονέων του αβάπτιστου άρρενος “ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ”, το οποίο νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας του Νοσοκομείου “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”

 

ΠΡΟΣ

 

1. κ. Παπασάββα, Διοικητή Νοσοκομείου “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”,

 

2. κ. ΚΟΥΡΤΕΣΗ, Διευθυντή της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Μονάδας Νοσοκομείου “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”

 

Κύριοι:

 

Το παιδί μας -νεογνό άρρεν αβάπτιστο- γεννήθηκε προ 15 ημερών (3 Αυγούστου 2014), εισήλθε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Πατρών, όπου διαγνώστηκε επείγουσα καρδιοπάθεια, οπότε διακομίσθηκε στις 13/8/14 στο Νοσ. Παίδων “Π. και Α. Κυριακού”. Από εκεί στις 14-8-2014 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ” με διάγνωση:” Ι51.8 Άλλες ασαφώς καθοριζόμενες καρδιοπαθειες. Πιθανή ανώμαλη εκβολή πνευμονικών φλεβών-Προς καθετηριασμό”.Την ίδια ημερα (14/8) του έγινε καθετηριασμός στο “Αγία Σοφία” και το παιδί παραμένει στην Μονάδα Εντατικής του ίδιου νοσοκομείου με διάγνωση “Ολική ανώμαλη εκβολή πνευμονικών φλεβών, υποδιαφραγματικού τύπου”.

Παρόλο που η διάγνωση δείχνει το κατεπείγον του περιστατικού, εσείς κύριε Κουρτέση, ως Συντονιστής – Διευθυντής, αρνείστε να χειρουργήσετε το παιδί μας, επικαλούμενος διάφορες ελλείψεις σε μηχανήματα και προσωπικό επειδή οι άλλοι καρδιοχειρουργοί είναι σε αργία.

Επειδή εσείς κ. Παπασάββα δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα προκειμένου να γίνει το χειρουργείο.

Επειδή είναι κατεπείγουσα ανάγκη να γίνει το χειρουργείο ΑΜΕΣΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΗ, όσο το παιδί είναι ακόμα σε σταθερή κατάσταση.

Επειδή η αναμονή ακόμη και για μία ή και δύο μέρες ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ για το παιδί μας.

Επειδή το γεγονός ότι εμείς είμαστε Ρομά και το παιδί μας είναι ανασφάλιστο δεν σημαίνει ότι πρέπει να το αφήσετε να πεθάνει αβοήθητο.

Επειδή ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ έχετε όλη την ποινική και αστική ευθύνη σε περίπτωση θανάτου του παιδιού μας, ενόσω παραμένει ανεγχείριστο.

 

ΖΗΤΟΥΜΕ

 

Να κάνετε ΣΗΜΕΡΑ το χειρουργείο του παιδιού μας κι αν αυτό δεν είναι εφικτό στο δικό σας νοσοκομείο, τότε να ΠΑΡΑΠΕΜΨΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ το περιστατικό σε οποιοδήποτε άλλο νοσοκομείο, δημόσιο ή ιδιωτικό ώστε να γίνει κατεπειγόντως η επέμβαση

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα τη παρούσα προς αυτούς στους οποίους απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις έννομες συνέπειες

 

Αθήνα 18 Αυγούστου 2014

Οι παραγγέλλοντες και εξωδίκως δηλούντες

 

Ιωάννης Σιούτας

Θεοδώρα Παναγιωτοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.