«Ενωτικός Συνδυασμός Δράσεων» για τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου

emporikos-sillogos-pirgouΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Την ώρα που η οικονομική κρίση συρρικνώνει ολοένα και περισσότερο το εισόδημά μας, Την ώρα που χιλιάδες συνάδελφοί μας αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους(στον ΕΦΚΑ πλέον),και δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.Την ώρα που θέλουν να μας επιβάλουν εξοντωτικό ωράριο λειτουργίας με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας,
Την ώρα που ο έλεγχος της αγοράς από τα πολυκαταστήματα διογκώνεται, και τα λουκέτα στα μαγαζιά μας μπαίνουν το ένα μετά το άλλο, η μοναδική ελπίδα για τη χώρα είναι ο ιδιωτικός τομέας να αντιδράσει και με σύμπνοια και περηφάνια ο Εμπορικός κόσμος να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις. Ο μικρομεσαίος έμπορος τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί τεραστίων διαστάσεων πτώση του τζίρου του. Η πτώση αυτή δυστυχώς φτάνει το 50% έως 70%, ποσοστό που έχει οδηγήσει χιλιάδες επιχειρήσεις πανελλαδικά στο κλείσιμο και εμπόρους και υπαλλήλους που εργάζονται σ’ αυτές στην ανεργία και στην απόγνωση.

Μας μιλάνε για ανάπτυξη της οικονομίας όταν καθημερινά μας βομβαρδίζουν με φοροεισπρακτικά μέτρα και θέτουν σε εφαρμογή ένα άδικο και μη υλοποιήσιμο ασφαλιστικό σύστημα που δεν συμβαδίζουν ούτε με την λογική ούτε με την πραγματικότητα. ΕΦΚΑ με υψηλότατες εισφορές συνδεόμενες με το παντός τύπου καθαρό εισόδημα . Τέλος Επιτηδεύματος για κάθε έμπορο που θέλει να δουλέψει, χαράτσι για το ακίνητο που μένει, χαράτσι για το επαγγελματικό ακίνητο και έκτακτες εισφορές, είναι μία σύντομη περιγραφή της φοροεπιδρομής που έχει υποστεί ο εμπορικός κόσμος. Χωρίς μικρομεσαία επιχείρηση στην Ελλάδα είναι σαν να περιμένεις το θάνατο της ελληνικής οικονομίας και την εξόντωση της ελληνικής οικογένειας.
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ :

– ΔΡΑΣΕΙΣ αντίστοιχες της ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ που υλοποιήσαμε τον περασμένο Αύγουστο ως ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου δίνοντας πραγματικό αγώνα για να διασφαλίσουμε την επιτυχία, αφήνοντας τις επιχειρήσεις μας, ξεπερνώντας εμπόδια που σκόπιμα έβαζαν ΚΑΠΟΙΟΙ οι οποίοι και έχουν το θράσος να μιλάνε για το καλό των εμπόρων.                                                                                                   Έχουμε ήδη προγραμματίσει εκπτωτικά γεγονότα με δράσεις προσέλκυσης των καταναλωτών.

– Πάταξη της τοπικής παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής, όπως λαϊκές αγορές και εμποροπανηγύρεις που στεγνώνουν την αγορά μας.

–  Μέτρα ανάπτυξης και προώθησης της επιχειρηματικότητας του ΠΥΡΓΟΥ μέσω πρωτόκολλων συνεργασίας με άλλους συλλόγους , Δήμο, Φορείς.

– Δίκαιο – Υλοποιήσιμο – Βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα κατά την έλευση του νέου ΕΦΚΑ.

– Αξιοπρεπείς συνθήκες περίθαλψης και παροχών υγείας.

– Πάγωμα όλων των οφειλών για τουλάχιστον 2 χρόνια.

– Ήπια και βιώσιμη ρύθμιση των ασφαλιστικών μας οφειλών στον νέο ΕΦΚΑ.

– Απαλλαγή μέρους των προσαυξήσεων που έχουν επιβληθεί στις ασφαλιστικές εισφορές κατά την μετάβαση στον ΕΦΚΑ.

– Αφαίρεση του ποσοστού της εισφοράς που αφορά ιατροφαρμακευτική κάλυψη την οποία δεν είχαν το διάστημα της οφειλής τους οι συνάδελφοι που όφειλαν λόγω οικονομικής κρίσης.

– Αξιοπρεπείς συντάξεις με βάση τις καταβληθείσες εισφορές

– Ενόψει ΕΦΚΑ και για όσους οφείλουν στον Ο.Α.Ε.Ε και βρίσκονται σε ηλικία συνταξιοδότησης, να αυξηθεί το ποσό που μπορεί να ρυθμιστεί μέσω της σύνταξής τους σε 30.000€.

– Βελτίωση της εικόνας του Πύργου για καθαρή, φωτισμένη και ελκυστική αγορά.

– Αξιοποίηση επισκεπτών – κρουαζιέρας.

– Διεκδίκηση – Αναβάθμιση των Τ.Ε.Ι και μέτρα κατά της επίκαιρης αδράνειας των αρμοδίων.

– Δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης για τα νοικοκυριά με προγράμματα ειδικών τιμών στοχεύοντας στην αύξηση των τζίρων μας.

– Κατάργηση – Τροποποίηση εξωφρενικών προστίμων ΣΕΠΕ,ΙΚΑ

Οι έμποροι-εργοδότες δεν ζητάμε να μην πληρώσουμε, αλλά λέμε ότι πληρώνουμε ήδη πάρα πολλά. Τα τελευταία χρόνια έχουμε αποδείξει ότι διαθέτουμε υψηλό το αίσθημα του πατριωτισμού και της αλληλεγγύης, συνεισφέροντας από το υστέρημά μας και προς τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Ωστόσο οι ανοχές και οι αντοχές μας έχουν εξαντληθεί πια. Ζητάμε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΙΣΟΝΟΜΙΑ και ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ στα φορολογικά βάρη και πρόστιμα. Η κοινωνική μας συνείδηση όμως μας επιβάλει να απαιτήσουμε και ταυτόχρονη πάταξη της φοροδιαφυγής. Είναι ανάγκη η καταπολέμησης της μάστιγας του παράνομου εμπορίου με την διενέργεια συστηματικών ελέγχων και την συνδρομή του Εμπορικού Συλλόγου. Διαφορετικά η μη καταβολή των οφειλών μας θα είναι ο ύστατος τρόπος φυσικής επιβίωσης των μικρομεσαίων εμπόρων και οι ρυθμίσεις οι οποίες κατά καιρούς εξαγγέλλονται θα αποτελούν «δώρον άδωρον» για την πλειοψηφία των οφειλετών.

Η διεκδίκηση των συμφερόντων του εμπορικού κόσμου στο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να βασιστεί μόνο στην καταγγελία και στην άρνηση δίχως πρόταση. Στην μάχη που έχουμε να δώσουμε εμείς οι Έμποροι για να σταθούμε όρθιοι, χρειαζόμαστε την κοινωνία δίπλα μας. Χρειάζεται λοιπόν να επιλέξουμε τους κατάλληλους ανθρώπους που θα μπορούν να επικοινωνήσουν με τους συναδέλφους μας, με τους συμπολίτες μας.                   Χρειάζεται Σύμπνοια, Συλλογική Προσπάθεια και Αλληλεγγύη. Χρειάζεται Σχέδιο και Πρόγραμμα, Πρωτοβουλία και Αντίδραση. Χρειάζεται να κινητοποιήσουμε το δυναμικό της τοπικής κοινωνίας. Απαιτούνται Δράσεις και ανάληψη Πρωτοβουλιών που θα τονώσουν την Τοπική Αγορά. Η συνεργασία του εμπορικού κόσμου με φορείς όπως ο Δήμος και το Επιμελητήριο αλλά και κοινωνικούς εταίρους όπως Ιατρικός και Οδοντιατρικός σύλλογος είναι αλληλένδετη με την πρόοδο, την ανάπτυξη και την κοινωνική αλληλεγγύη.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πετρόπουλος Κωνσταντίνος του Πέτρου

Σκορδαλής Νικόλαος του Αθανασίου

Αθανασόπουλος Κωνσταντίνος του Νικολάου

Ανδριόλας Εμμανουήλ του Αναστασίου

Μυλωνόπουλος Αλέξιος του Ιωάννη

Ρήγας Παναγιώτης του Δημητρίου

Διαμαντόπουλος Ηλίας του Παναγιώτη

Παναγοπούλου Ευγενία του Νικολάου

Ζαχαρόπουλος Δημήτριος του Σπυρίδωνος

Τουμπέκης Γεώργιος του Βασιλείου

Ασημακόπουλος Χρήστος του Αποστόλου

Θεοδωρόπουλος Γεώργιος του Θεοδώρου

Χήνος Απόστολος του Αντωνίου

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ

Πετρόπουλος Κωνσταντίνος του Πέτρου

Σκορδαλής Νικόλαος του Αθανασίου

Τορέγας Παναγιώτης Σπυρίδωνος

Ανδριόλας Εμμανουήλ του Αναστασίου

Μυλωνόπουλος Αλέξιος του Ιωάννη

Ρήγας Παναγιώτης του Δημητρίου

Διαμαντόπουλος Ηλίας του Παναγιώτη

Παναγοπούλου Ευγενία του Νικολάου

Ζαχαρόπουλος Δημήτριος του Σπυρίδωνος

Τουμπέκης Γεώργιος του Βασιλείου

Ασημακόπουλος Χρήστος του Αποστόλου

Θεοδωρόπουλος Γεώργιος του Θεοδώρου

 Χήνος Απόστολος του Αντωνίου

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ανδριόλας Γεώργιος του Αναστασίου

Παρασκευοπούλου Φωτεινή του Γεωργίου

Καραλής Διονύσιος του Θεοδώρου

Βαλσαμίδης Χαράλαμπος του Στυλιανού

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.