Ελληνορωσική μάχη για τον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας

Επτά διεθνή και εγχώρια funds, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του ακινήτου στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προσφορές υπέβαλαν  έξι από τις εταιρείες που διεκδικούν και την έκταση στο Παλιούρι Χαλκιδικής και συγκεκριμένα η JSC Donskoy Tabac του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, η Lamda Εργα Ανάπτυξης, θυγατρική της Lamda Development του ομίλου Λάτση, η Δομοτεχνική του κ.Αλεξόπουλου, η κατασκευαστική Μεντεκίδης, ο ιδιώτης Ρώσος επενδυτής Isaev Igor, ο οποίος μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται στον τραπεζικό, εμπορικό και βιομηχανικό κλάδο, η εταιρεία ελληνικών ξενοδοχείων Λάμψα, αλλά και ο ξενοδοχειακός όμιλος Πόρτο Καρράς(ο τελευταίος δεν συμμετέχει στον δ αγωνισμό για το Παλιούρι).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο επενδυτής που θα προκύψει από το διαγωνισμό θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την έκταση για θέρετρα και τουρισμό, όπως κατοικίες, ξενοδοχεία, spa, ακόμη και καταστήματα λιανικής πώλησης.

Το ακίνητο στον Άγιο Ιωάννη έχει συνολική έκταση 261.000 τετραγωνικών μέτρων, με το σύνολο της εκμεταλλεύσιμης περιοχής να ανέρχεται σε 200.000 τετραγωνικά μέτρα.

Πηγή:Voria

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.