“Δ. Κωνσταντόπουλος: Να μπουν τα πράγματα όσον αφορά το πρόσωπό μου στη θέση τους επιτέλους!”

kostantopoulossΚατόπιν διαφόρων απόψεων και θέσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας επανειλλημένα στον Τοπικό Τύπο της Ηλείας κι αφορουν και το πρόσωπό μου δεν θα μπορούσα να μην πάρω θέση και να τοποθετηθώ…

Α. Όσον αφορά περί επικείμενης υποψηφιότητάς μου για βουλευτης Ηλείας με τη ΝΔ, επισήμως εγώ ο ίδιος δεν έχω ανακοινώσει τίποτα σχετικό προς το παρόν, ούτε έχω πάρει θέση κι όπως γνωρίζουν όσοι σκέφτονται σοβαρά πολιτικά δεν καθορίζει ουδείς  μόνος του αν τελικά θα είναι υποψήφιος βουλευτής αλλά ακολουθούνται διαδικασίες και διαβουλεύσεις  από τα  κατα σειρά ιεραρχίας αρμόδα όργανα του κόμματος ενώ σαφώς η τελική απόφαση είναι του προέδρου της ΝΔ,  Κυριάκου Μτσοτάκη.  Αυτό γνωρίζω κι αυτό σέβομαι απολύτως.

Προσωπικά όταν ρωτήθηκα και μετά από συνεχείς παροτρύνσεις συμπολιτών και στελεχών της Ηλείας για να ασχοληθώ με την κεντρική πολιτική, έξέφρασα την επιθυμία μου να είμαι υποψήφιος βουλευτής με την Ηλεία εφόσον σαφώς το κρίνει ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.  Η παρότρυνση των συμπολιτών μου, οι οποίοι γνωρίζουν τις προσπάθειες μου σε βάθος ετών για ποικίλα ζητήματα της Ηλείας και η ενθάρρυνσή τους σε συνδυασμό με την αγάπη μου για τη Ηλεία, με τιμά ιδιαίτερα και υποκινεί αυτό το έντονο ενδιαφέρον μου και την επιθυμία να ασχοληθώ με την κεντρική πολιτική και τον νομό μας.

Το ίδιο ισχύει και όσον αφορά το αν θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιδας, στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Με την διαφορά ότι  σε αυτή την περίπτωση εξαρτάται από προσωπική μου απόφαση πρωτίστως. Αυτό είναι κάτι το οποίο ουδέποτε αρνήθηκα ότι θα με ενδιέφερε ή ότι δεν το σκέφτομαι σοβαρά καθώς η αγάπη μου για ενασχόληση μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι δεδομένη.  Γι’ αυτο άλλωστε σήμερα περατώνω και μεταπτυχιακές σπουδές στον Τομέα της Τοπικής αυτοδιοικησης.

Οι διαβουλέυσεις πολλές και συνεχείς.. Ένα όμως είναι το σίγουρο. Με ενδιαφέρει η Ηλεία, με ενδιαφέρει ο τόπος μας και με λυπεί πραγματικά που είναι ουραγός σε όλους τους τομείς. Ελπίζω να υπάρξει αλλαγή εποχής και νοοτροπίας και να υπάρξει επιτελους ανάπτυξη που θα έρθει μόνο αν επενδύσουμε και στηρίξουμε τομείς όπως τον τουρισμό, την ενέργεια και την πρωτογενή αγροτική παραγωγή. Σε αυτό προσβλέπω και μόνο. Από όποια θέση και να έχω ο στόχος μου θα είναι πάντα ο ίδιος. Δεν έχω ανάγκη ούτε τίτλους,ούτε ταμπέλες.. Έχω αποδείξει το έργο μου με πράξεις και θα συνεχίσω να το κάνω, όχι για να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου με τον τίτλο του Δημάρχου ή του βουλευτή αλλά γαιτί με νοιάζει πραγματικά.

 

Β. Όσον αφορά το δημοσίευμα της εφημερίδας “Πατρις” σήμερα Δευτέρα 29/8/2016 με τίτλο : “Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε”, θα ήθελα να τοποθετηθώ μόνο με την αλήθεια, όπως πράττω πάντα. Πράγματι υπήρξε συνάντηση χθες 28/8/2016 και όχι προ ημερών όπως αναγράφεται στο δημοσίευμα, προσκεκλημένος σε φιλικό σπίτι στην κουρούτα όπου παραβρέθηκα σε γεύμα, όπου εκεί όντως βρισκόταν μεταξύ αλλων και ο φίλος Παναγιώτης Αδρακτάς αλλά και άλλα σημαντικά πρόσωπα της  ηλείας…… Ουδέποτε όμως υπήρξε συμφωνια ούτε συζήτηση για το τί θα πράξω εγώ. Στη συνάντηση αυτή δεν πήρα θέση ούτε έξέφρασα οτιδήποτε που να μπορεί να θεωρηθεί ή να ερμηνευτεί από κανέναν ως συμφωνία ή απόφασή μου.  Απεναντίας έθεσα προβληματισμούς μου σχετικά με την Ηλεία και την ανησυχητική στασιμότητα που την χαρακτηρίζει, η οποία βαραίνει όλους τους πολιτικούς παράγοντες που πέρασαν από τον νομό μας επί σειρά ετών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.