Δήλωση κατοίκου της πόλης του Πύργου, για την έλλειψη χώρων πραγματοποίησης εκδηλώσεων

Ονομάζομαι Μαίρη Μιχαλακοπούλου, είμαι Δημότης Πύργου και γέννημα θρέμμα αυτής της Πόλης.

Παρακολουθώ και βιώνω κάποια χρόνια τώρα, το τέλμα στο οποίο έχει βυθιστεί αυτή η Πόλη και οι κάτοικοί της.

Τα τελευταία 10 χρόνια, έχω τη τιμή να είμαι μέλος ενός ομίλου της Πόλης,του Λαογραφικού Χορευτικού Όμιλου Πύργου ,<ΗΛΕΙΩΝΠΑΡΑΔΟΣΙΣ> .Ο όμιλος αυτός ιδρύθηκε το 2007,από μια ομάδα συμπολιτών ,που ήθελαν να κάνουν κάτι για να μη χαθούν οι μνήμες αυτού του τόπου. Από την αρχή είμαι μέλος του ΔΣ και μαζί με όλους τους άλλους κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες, να σταθούμε στα πόδια μας, ξυπόλητοι στα αγκάθια. Ο όμιλος έχει καθιερώσει να πραγματοποιεί 4 μεγάλες εκδηλώσεις(υποχρεωτικά,εκτός όλων των υπολοίπων που μπορεί να γίνουν), κατά τη διάρκεια της χρονιάς.Οι 2 είναι επετειακές (28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου) ,η άλλη είναι μνήμης Χαραλάμπη Βιλαέτη(του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ Πυργιώτη Οπλαρχηγού) και μία(1) στη λήξη της χρονιάς.

Ανέκαθεν υπήρχε θέμα χώρου πραγματοποίησης των εκδηλώσεων.

Όσο αφορά τις επετειακές φιλοξενηθήκαμε κάποιες φορές σε χώρο του Δήμου και τις υπόλοιπες σε σχολεία της Πόλης,κατά πλειοψηφία στο 6ο ΔημοτικόΣΧΟΛΕΊΟ,του οποίου οι Διευθύνσεις ήταν πάντα αρωγός ,πρόθυμες,φιλικές και φιλόξενες απέναντί μας.

Η εκδήλωση μνήμης για τον Βιλαέτη στο Λαντζόι,ξεκίνησε να πραγματοποιείται με μεγάλες δυσκολίες και μόνο χάρη στο ενδιαφέρων του Δήμαρχου Ωλένης ,Ιωάννη Παναγόπουλου και μερικών εθελοντών που ξόδεψαν χρόνο-κόπο και χρήμα,πιστεύοντας σε αυτή.Σήμερα πραγματοποιείται ανελλιπώς με τη συμμετοχή και του τοπικού διαμερίσματος.

Για τη λήξη της χρονιάς,αποφασίσαμε να δώσουμε έμφαση,στην ανάδειξη της Ιστορίας των γειτονιών της Πόλης.Κάνουμε κάθε χρόνο, μια εκδήλωση σε διαφορετική Ιστορική γειτονιά.Αρχής γενομένης από τον Άγιο Σπυρίδωνα,μετά Αγία Κυριακή ,την επομένη ,μετά την άρνηση του Ι.Ν Αγίου Αθανασίου να μας παραχωρήσει τον προαύλιο χώρο(πράγμα το οποίο εγώ προσωπικά το θεώρησα μικροψυχία και τους υπογράφοντες ανιστόρητους),μας παραχωρήθηκε χώρος που υπήρχε στην Ιστορική Οικεία Στεφανόπουλου,από τους κληρονόμους,που προς τιμήν τους στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων,τιμώντας στο ακέραιο τους ένδοξους προγόνους τους.

Όλα αυτά τα αναφέρω,γιατί θέλω να δημοσιοποιήσω για τη φετινή εκδήλωση της 25ης Μαρτίου,στάθηκε αδύνατο να βρεθεί χώρος που να ανήκει στο Δήμο(ή Σχολεία) ,διότι είναι παραχωρημένοι σε άσχετους για την εποχή(Επαίτιος 25ης Μαρτίου) ή ξαφνικά άλλοι βρέθηκαν <ακατάλληλοι>.

Η εκδήλωση τελικά θα πραγματοποιηθεί,σε πείσμα όλων αυτών που με διάφορους τρόπους θέλουν σιγά-σιγά να σβήσουν κάθε Εθνική Μνήμη,μετά τη μεγάλη προσφορά που έκανε ο φίλος και συμπολίτης κ.ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΑΠΝΙΣΗΣ ,με την αφιλοκερδή παραχώρηση της αίθουσας του ΙΟΝΙΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ,εκ βάθους καρδίας.

Οι κατέχοντες την εξουσία του τόπου,όταν καταλαμβάνουν τις καρέκλες,γίνονται αλαζόνες,απάτριδες και μικρόψυχοι,περιφρονώντας έτσι(κατά το δοκούν) και τους Δημότες αυτής της Πόλης.

Επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει ,να πάψουμε να βιώνουμε αυτή τη κατάσταση και την απαξίωση ,για να πάψουμε να ζούμε σε μια Πόλη ΚΟΥΡΕΛΟΥ και όχι ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ,όπως μας κληροδότησαν οι προπάτορες μας.

Ας καταλάβουν οι <Άρχοντες> ότι είναι πιο ωφέλιμο να ακούν και να υποστηρίζουν  τους διαχρονικά <χρήσιμους> για τη Πόλη και το κοινό καλό και όχι τους τους <αυλοκόλακες>,περιστασιακούς <γυμνοσάλιαγκες> που προτιμούν να τους περιτριγυρίζουν υμνώντας τους ως άλλους Μεσσίες.

Όχι τίποτα άλλο αλλά όλοι αυτοί, λερώνουν και τη Πόλη με τα σάλια που αφήνουν στο διάβα τους,όταν έρπονται.

Μαίρη Μιχαλακοπούλου-Κάτοικος Πύργου Ηλείας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.