Βιογραφικά υποψηφίων βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Ηλείας

SYRIZAΣτη συνέχεια ακολουθούν τα βιογραφικά των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ηλείας

Γεωργοπούλου-Σαλτάρη Ευσταθία (Έφη)
Εικαστικός, καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης, Λαογραφίας και Κεραμικής, πτυχιούχος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου Πάτρας (τμήμα Ελληνικός Πολιτισμός). Κατάγεται από τους Σχίνους του Δήμου Ζαχάρως και από το 1979 διαμένει στην Αμαλιάδα. Είναι παντρεμένη με τον Βασίλη Σαλτάρη, φιλόλογο, και έχει δύο κόρες. Από το 1973 στην Αθήνα συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα. Μετά την μεταπολίτευση ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στο χώρο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και συμμετείχε ενεργά στο κίνημα Ειρήνης. Τη δε¬καετία 1981-1989 ήταν πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αμαλιάδας με έντο¬νη παρουσία στα πολιτικά, πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και τη χειραφέτηση του γυναικείου κινήματος. Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από την ίδρυσή του. Υποψήφια στις Δημοτικές εκλογές (1982, 1986) στην Αμαλιάδα, στις Βουλευτικές (2001, 2004) και στις περιφερειακές (2010). Εκλέχθηκε πρώτη βουλευτής της Αριστεράς στην Ηλεία με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, στις επαναληπτικές της 17ης Ιουνίου και στις 25 Γενάρη 2015.

Μπαξεβανάκης Δημήτρης
Είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός του ΕΜΠ, εκ¬παιδευτικός στο 1ο ΕΠΑΛ Πύργου. Κατοικεί στον Πύργο από το 1988. Συμμετέχει ενεργά στο συν¬δικαλιστικό κίνημα, έχοντας διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηλείας, καθώς και αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΠΥΣΔΕ) Ηλείας. Δραστηριοποιείται στα αυτοδιοικητικά πράγματα του νομού μας από το 2006 με την κίνηση «Ηλεία των Πολιτών» και από το 2010 με την «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας». Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του. Εκλέχτηκε βουλευτής Ηλείας στις εκλογές του 25 Γενάρη 2015.

Μπαλαούρας Γεράσιμος (Μάκης)
Από τα Λεχαινά. Σπουδές: ΑΣΟΕΕ – Master Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Οικονομολόγος της Τράπεζας Ελλάδος. Στέλεχος αντιδικτατορικού κινήματος. Φυλακίστηκε και βασανίστηκε στην Ασφάλεια και στην ΕΣΑ. Στρατεύτηκε και δικάστηκε στη «Δίκη των 11». Πρώτος εκλεγμένος Πρόεδρος Φοιτητών ΑΣΟΕΕ. Πρόεδρος των εργαζομένων της Τράπεζας Ελλάδος, Γραμματεία ΟΤΟΕ και Διοίκηση ΓΣΕΕ και Οικονομικού Επιμελητηρίου. Εκπροσώπησε τους εργαζόμενους στις διαπραγματεύσεις με διοίκηση Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Γραμματεία «Συμβουλίου για τις Οφειλές Γερμανίας προς την Ελλάδα», εκπροσωπώντας το στο Βερολίνο, Γενεύη, Χάγη. Ιδρυτικό μέλος των «Ευρωπορειών», του Κοινωνικού Φόρουμ. Συμμετοχή στα κινήματα Πόρτο Αλέγκρε, Καράκας, Γένοβα, Παρίσι. Στη Γάζα στους δολοφονικούς βομβαρδισμούς Ισραήλ το 2009. Στέλεχος «Ρήγα Φεραίου», Κ.Ε. ΚΚΕ Εσωτερικού / ΚΚΕ Εσωτερικού-ΑΑ, Γραμματεία ΑΚΟΑ / Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ. Αρθρογράφος «ΑΥΓΗΣ», «Εφημερίδας Συντακτών», μέλος της Σ.Ε. και αρθρογράφος της «ΕΠΟΧΗΣ». Εκλέχτηκε βουλευτής Ηλείας στις εκλογές του 25 Γενάρη 2015.

Παπαδοπούλου Γ. Ευγενία
Παιδίατρος. Ιδρυτής και Τ. Δ/ρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου. Αφιέρωσα την ιατρική μου πορεία στην υγεία του παιδιού και της οικογένειας και αγωνίστηκα για τη βελτίωση δεικτών υγείας ιδιαίτερα στις παρειές των πολιτικών υγείας. Ενεργή πολίτης και συνδικαλίστρια από τα μαθητικά χρόνια, ενεργοποιήθηκα πάντοτε στα πλαίσια της αριστερής ιδεολογίας. Συμμετείχα ενεργά στα κοινά και συνέβαλα στην πολιτιστική ζωογόνηση της γειτονιάς, θεωρώντας τον πολιτισμό και την τέχνη σχολείο και πηγή δημοκρατίας. Πεπεισμένη για την ιστορική σημασία αυτών των εκλογών, θεωρώ καθήκον μου να συμμετέχω ενεργά στην πάλη για να τελειώνουμε με το παλαιό καθεστώς. Ελπίδα χωρίς αναστολή!

Γουβιάς Γιώργος
Ο Γιώργος Γουβιάς γεννήθηκε (το 1972) και μεγάλωσε στον Πύργο όπου ζει και εργάζεται. Είναι παντρεμένος με την Μαρία Πλάγου με την οποία έχουν αποκτήσει δυο κόρες. Από το 1996 έως το 2002 δούλεψε σε διάφορα ΜΜΕ (ραδιόφωνο, περιοδικά, τηλεόραση) στην Αθήνα ενώ τα τελευταία 14 χρόνια είναι συντάκτης στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» (και την ιστοσελίδαPatrisnews.com) καλύπτοντας θέματα Πολιτισμού, Νεολαίας, Ψυχαγωγίας, Περιβάλλοντος, Φιλοζωίας κ.α. Ήταν υποψήφιος με τους Οικολόγους Πράσινους στις βουλευτικές εκλογές του 2009 και του 2012 (Μάιο και Ιούνιο) και στις Περιφερειακές του 2010 και του 2014 (ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηλείας) με την «Οικολογική Δυτική Ελλάδα». Είναι Συντονιστής της Πολιτικής Κίνησης των Οικολόγων Πράσινων της Ηλείας.

Μαυράκης Δημήτρης
Ηλεκτ. Μηχανικός Σ.Τ.ΕΦ Ηρακλείου Κρήτης . 43 ετών μόνιμος κάτοικος Κάτω Παναγίας Κυλλήνης. Ελεύθερος επαγγελματίας δραστηριοποιείτε στην Ανδραβίδα από το 1999. Μέλος νεολαίας Ρήγας Φεραίος, ιδρυτικό μέλος νεολαίας Συνασπισμού , μέλος ΚΣ νεολαίας Συνασπισμού & Εθνική Σπουδαστική Ένωση Ελλάδος (ΕΣΕΕ). Ιδρυτής του «Ανεξάρτητου Σχήματος» σαν φοιτητής και πρόεδρος τις σχολής του 1994-1997. Μέλος του Συνασπισμού από το 1998 και αργότερα του ιδρυτικό μέλος του Σύριζα. Μέλος Νομαρχιακής επιτροπής Σύριζα. Από το 2014 Αναπληρωτής Συντονιστής Νομαρχιακής Σύριζα

Μυλωνόπουλος Παναγιώτης
Φαρμακοποιός στο Πελόπιο της Αρχ. Ολυμπίας από το 1989. Γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας και αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Μέλος του συντονιστικού της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος τμ. Υγείας. Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις εκλογές της Τοπ. Αυτοδ/σης του 2014 με τον συνδυασμό «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» στο Δ. Αρχ. Ολυμπίας . Μέλος – Αλληλέγγυος του Κοινωνικού Φαρμ. Πύργου (ΚΙΦΑΠ). Μέλος του Αυτοδιαχειριζόμενου Πολυχώρου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Πύργου «ΔΕΞΑΜΕΝΗ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.