Δράση «Παιδική χαρά όπως παλιά» από το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών

DIKTIOΗ δράση «Παιδική χαρά όπως παλιά», που διοργάνωσε την Κυριακή το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία αφού υπήρξε πολύ μεγάλη συμμετοχή από γονείς και παιδιά. Το μήνυμα της δράσης ήταν «Επιστρέφουμε στην αγαπημένη μας παιδική χαρά. Παιδιά, γονείς, γείτονες. Όλοι μαζί…»
Το πρόγραμμα που είχε ετοιμάσει το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών ήταν πλούσιο. Αρχικά καθαρίστηκε η παιδική χαρά με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.
Στη συνέχεια το εργαστήρι ζωγραφικής της Παπαχριστοπούλειου βιβλιοθήκης με το δάσκαλο και τους μικρούς μαθητές ανέλαβε να σχεδιάσει σε έναν τοίχο μια σύνθεση ζωγραφικής. Έτσι το πρώτο παιδικό γκράφιτι φτιαγμένο από παιδιά είναι γεγονός για την πόλη μας και ίσως δοθεί η αφορμή για αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε κατάλληλους χώρους ώστε η παιδική φαντασία να δώσει μια άλλη πνοή και ζωντάνια στην γκρίζα πολλές φορές καθημερινότητά μας.
Το ίδιο πρωί μέλη του Δικτύου είχαν μεταβεί στην παιδική χαρά για να προετοιμάσουν τον τοίχο βάφοντάς τον με λευκό χρώμα ώστε να καλυφθεί ότι προϋπήρχε και να είναι εύκολο για τα παιδιά να ζωγραφίσουν.
Παράλληλα άρχιζε η προετοιμασία της επίδειξης παλιών παιχνιδιών στα παιδιά με μια λογική μεταφοράς μιας παράδοσης στη νεότερη γενιά. Έτσι αφού έπαιξαν πρώτα οι μεγάλοι «κεραμιδάκια» και «κουτσό» ήρθε η σειρά των μικρών να διασκεδάσουν παίζοντας τα παιχνίδια μιας παλιότερης γενιάς.
Το απόγευμα φίλες του Δικτύου έφεραν και μοίρασαν σε παιδιά και μεγάλους τηγανόψωμα με μέλι και καρύδια για να θυμηθούμε όλοι μαζί το κολατσιό που μας έδιναν οι γονείς μας κάποτε και να μοιραστούμε και αυτή την παράδοση με τους μικρούς μας φίλους.
Λόγω καιρού το μόνο που χρειάστηκε να αναβάλλουμε ήταν η παρουσία μιας μπάντας που θα έπαιζε κάποια τραγούδια για να διασκεδάσουν οι παρευρισκόμενοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.