Αρχίζει η εκπαίδευση για την Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ήλιδας

Ξεκινά η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας με σύνθημα “Ξεκινάμε μαζί σου-Σε περιμένουμε” και καλεί τους πολίτες άνω των 18 ετών να δηλώσουν συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ειδικότερα, η Εθελοντική Ομάδα συγκροτήθηκε με απόφαση του Δήμου Ήλιδας, με γνώμονα τη εθελοντική προσφορά και εθελοντές από όλα τα τμήματα της κοινωνίας , παρέχοντας ουσιαστικές υπηρεσίες.

Οι υπεύθυνοι της Εθελοντικής Ομάδας, είναι ο κ. Γιώργος Ματσούκας και ο κ. Βασίλης Παναγιωτόπουλος και ο οποίοι τονίζουν την σημαντικότητα του εθελοντισμού, τον σκοπό και την δράση της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας, ενώ παράλληλα σημειώνουν οι Εθελοντικές Ομάδες προωθούν την διασφάλιση συνθηκών ασφάλειας αλλά και προόδου.

Οι τομείς της δραστηριοποίησης της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας είναι:”Δασοπροστασία, Δασοπυρόσβεση, Έρευνα και Διάσωση, Πρώτες Βοήθειες, Πρόληψη και Αντιμετώπιση Καταστροφών, Οργάνωση και Λειτουργία Χώρων Συγκέντρωσης Πληθυσμού μετά από καταστροφές, Αρωγή στους Πληγέντες μετά από καταστροφές, Παροχή Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Επικοινωνίες, Ενημέρωση, Εκπαίδευση, Επιμόρφωση, Ευαισθητοποίηση Πολιτών, Ασκήσεις επί χάρτου, Ασκήσεις Ετοιμότητας, διεξαγωγή Ημερίδων, Συνεδρίων Συμποσίων κα.

Ακόμα, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας, με την κατάλληλη εκπαίδευση την στελέχωσή της και τον εφοδιασμό της σε εξοπλισμό, θα μπορεί να συνδράμει σε περιπτώσεις φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, ενώ γίνει κάλεσμα για συμμετοχή στα εν λόγω εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο την ανάδειξη νέων εθελοντών πολιτικής προστασίας.

Σχετική αίτηση μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Δήμου Ήλιδας, ενώ να σημειωθεί πως η εκπαίδευση είναι δωρεάν, όπως ο εξοπλισμός και η ένδυση και τέλος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν και στο email:eopop_d.ilidas@yahoo.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.