Έντονη κινητοποίηση για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με το έγγραφο του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ προς τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας , από τον οποίο ζητά προτάσεις για το ενδεχόμενο συνένωσης των Νοσοκομείων καθώς και την μετακίνηση της παθολόγου από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας προς στο Νοσοκομείο Πύργου αλλά και μίας νοσηλεύτριας προς στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, κ. Κώστας Τσαούσης και ο αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Μπακέλλας, ο αν. Διοικητής Νοσοκομείου Αμαλιάδας, κ. Γιάννης Λέντζας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, η αντιπρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας κα. Αλεξία Κοτσαύτη και στη συνέχεια προστέθηκε και ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Βασίλης Μιχαλόπουλος.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, τονίστηκε ότι θα υπάρξει έντονη κινητοποίηση και αναβρασμός στα σχέδια περί υποβάθμισης του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, με τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, να αναφέρει πως σε επικοινωνία που είχε με τον Διοικητή του ΓΝ Ηλείας κ. Κώστα Διαμαντόπουλο, έλαβε την απάντηση ότι δεν θα αποστείλει προτάσεις, ενώ τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν καλύπτει τον Δήμο και απαιτούνται ξεκάθαρες θέσεις και απαντήσεις.

Ακόμα, ήδη έγινε μία πρώτη κίνηση να τεθεί το θέμα στην προχθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΝ Ηλείας, ωστόσο δεν συζητήθηκε και θα μεταφερθεί  στην επόμενη συνεδρίαση και στην οποία θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας από τους εκπροσώπους της Αμαλιάδας και θα ζητηθεί να ληφθεί ξεκάθαρη απόφαση.

Επίσης, ο Χριστοδουλόπουλος, επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά με όλους τους Βουλευτές του Νομού Ηλείας και τους ενημέρωσε για το θέμα και τέθηκε η σκέψη να προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή και των Βουλευτών του Νομού, για να πάρουν όλοι μια ξεκάθαρη θέση για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, ενώ παράλληλα συντάσσεται σχετική ανακοίνωση που θα δοθεί στην δημοσιότητα καθώς και η μηνυτήρια αναφορά που θα καταθέσει στην Εισαγγελέα το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

  1 comment for “Έντονη κινητοποίηση για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας

  1. Ανώνυμος
    6 Οκτωβρίου 2017 at 8:06 ΠΜ

    ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ…ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ..
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.