4ο Φεστιβάλ Πηνειού: «Γαμπροί για πούλημα» στο ανοιχτό θέατρο Καβασίλων

gamproi-gia-poulimaΜε μια γνήσια, καυστική,  ξεκαρδιστική κωμωδία, με θέμα αδήριτα πολιτικό συνεχίζεται το 4ο Φεστιβάλ του δήμου Πηνειού, στο όμορφο ανοιχτό θέατρο Καβασίλων, αύριο Τετάρτη 3 Αυγούστου και ώρα 9:15 το βράδυ. Πρόκειται για το σπουδαίο έργο των Θ. Παπαθανασίου και Μ. Ρέππα, και αφορά ήρωες που έχουν προτερήματα κι ελαττώματα, και με συμπεριφορές, που αντανακλούν αυτές της εκάστοτε πολιτικής τους ηγεσίας. Κι αυτές είναι που η κωμωδία, με την αρχαία σοφία της, μας κάνει να δούμε με συμπάθεια και να σκεφτούμε πως θα κάνουμε καλύτερες. Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, ούτε πάνω, ούτε κάτω λοιπόν, «ο εχθρός είναι μέσα μας (όπως λένε οι ίδιοι οι συγγραφείς μας) και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο και η λύση είναι μέσα μας»!

Ο Μάκης Κωσταρέλλος είναι τηλεοπτικός παραγωγός, που περνά τη δική του κρίση λόγω της οικονομικής κρίσης. Η γυναίκα του η Φλώρα έχει ινστιτούτα μανικιούρ-πεντικιούρ, που οδηγείται στην πτώχευση, ενώ  ο γιος τους ο Αλέξης δεν τα πάει καλά με τις επιχειρήσεις –είναι και το χεράκι του λιγάκι μακρύ….

Ο κηπουρός της οικογένειας, Αλέξης, που έχει κι αυτός έναν γιο, δίνει λιγότερη σημασία στην κηπουρική, αλλά έχει βάλει στο μάτι το αρχαίο αγαλματάκι της οικογένειας, το οποίο φυσικά κανείς δεν ξέρει από που προήλθε.

Από την άλλη πλευρά, ο γενικός γραμματέας ενός μεγάλου υπουργείου πουλάει εξυπηρετήσεις κι υπογραφές με αντίτιμο, μεταξύ άλλων, ερωτικές χάρες.

Μια Ρωσίδα ψάχνει γαμπρό από το Internet Και μια άλλη Ρωσίδα αγοράζει κειμήλια, αρχαία κατά προτίμηση.

Ο κος Κωσταρέλλος έχει ερωμένη μια επίδοξη τηλεπαρουσιάστρια… Η κα Κωσταρέλλου έχει εραστή της τον κηπουρό…. Ο γιος του κηπουρού έχει φιλενάδα με λεφτά…, οι Ρωσίδες καταφθάνουν φορτωμένες λεφτά και λυσσασμένες για ψώνια, όλοι οι ήρωες μας έχουν την φωλιά τους κάπως λερωμένη…

Όλα πωλούνται, όλα αγοράζονται στην ιστορία μας κι ένα  βράδυ, τα φέρνει έτσι η ζωή που  στο σπίτι των Κωσταρέλλων γίνεται το έλα να δεις….!!!

Πρωταγωνιστούν:

  • Μάκης Κωσταρέλος – Ο πατέρας – ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΡΙΠΙΩΤΗΣ
  • Φλόρα Κωσταρέλου – Η μητέρα – ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΒΛΑΒΙΑΝΟΥ
  • Γκαλίνα Μπακλάνοβα  – Ρωσίδα δισεκατομμυριούχος – ΣΟΦΙΑ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ
  • Μίλτος – Ο γιος του Σταμάτη – ΜΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
  • Θανάσης – Ο κηπουρός και εραστής της Μαίρης – ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΛΑΣ
  • Στέλλα – γκόμενα του Αλέξη – ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΑΚΑ
  • Τζούλη Αλαμάνα– Ερωμένη του Μάκη – ΝΙΚΗ ΛΑΜΗ
  • Σταμάτης Δεβέκουρας – Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Ανάπτυξης  – ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΥΛΗΣ
  • Αλέξης Κωσταρέλος – Ο γιος – ΓΙΑΝΝΗΣ  ΤΣΙΜΙΤΣΕΛΗΣ
  • Γκαλίνα Λουμπίνοβα – Ρωσίδα εκατομμυριούχος – ΠΑΡΘΕΝΑ ΧΟΡΟΖΙΔΟΥ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.