Φάμελλος : «Ξεκαθαρίζει το τοπίο» για τους Δασικούς Χάρτες

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας, στην Αθήνα, συμμετείχε ο «Ηλείος» Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος δήλωσε πως μέχρι τις 10 Απριλίου θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για τους Δασικούς Χάρτες.

Ο κ. Φάμελλος, αφού ευχαρίστησε του συμπατριώτες του για την πρόσκληση και τόνισε ότι στόχος είναι να γίνουν οι αναγκαίες ρυθμίσεις μέχρι τις 10 Απριλίου με την απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση, ενώ σημείωσε πως από την πλευρά της Κυβέρνησης, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για να μην αναιρεθεί η αγροτική χρήση στις εκτάσεις.

Ακόμα, ο κ. Φάμελλος, τόνισε πως υπάρχει δικλίδα ώστε οι χάρτες να πάνε προς ενημέρωση και όχι προς κύρωση, ενώ επιπλέον έχουν εξαιρεθεί οι οικισμοί και οι εκτάσεις  που είναι σε διαδικασία αντίρρησης αλλά και εκχώρησης.

Παράλληλα, ανέφερε πως όσο αφορά για τους οικισμούς και τις οικιστικές πυκνώσεις, αποτελεί ευθύνη των Δήμων να εισάγουν στο κτηματολόγιο τα όρια των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων, ενώ εξέφρασε την βούληση να υπάρξει ρύθμιση ως τις 7 Μαΐου.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο οποίος μέσα από προτάσεις που έθεσε, τόνισε τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν τον Νομό Ηλείας και απαιτούν ειδικές παρεμβάσεις και κυρίως για τις εκτάσεις του Αλφειού

Επιπλέον, ο κ. Γεωργιόπουλος ζήτησε την γενναία ελάφρυνση του τέλους, ειδικά για τους αγρότες και για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, δήλωσε ότι το 30% των δηλούμενων εκτάσεων στη νότια Ηλεία είναι αναδασωτέες και να μην σταλούν στον οργανισμό πριν από την οριστική κύρωση, ενώ παράλληλα κατέθεσε αίτημα αποσαφήνισης του καθεστώτος της εξαγοράς.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Δημήτρης Μανώλης, τόνισε την ανάγκη μείωσης των τελών αντίρρησης και πρότεινα να οριστεί το τέλος εξαγοράς μιας έκτασης στο 25% της αντικειμενικής της αξίας,  ενώ τέλος, ζήτησε την απλοποίηση των διαδικασιών στις διορθώσεις.

  1 comment for “Φάμελλος : «Ξεκαθαρίζει το τοπίο» για τους Δασικούς Χάρτες

  1. ΝΙΚΟΤΕΛ
    17 Μαρτίου 2017 at 2:44 ΜΜ

    Για ποιό ξεκαθάρισμα τοπίου μιλάμε, όταν αυτό θα γίνει έως τις 10(;) Απριλίου και δεν μπορεί κανένας να αντιληφθεί τι πρόκειται να γίνει. Με 13 ημέρες υπόλοιπο στην προθεσμία υποβολής των αντιρρήσεων, μεσολαβούντος του ΠΑΣΧΑ,ποιός θα προλάβει να τις υποβάλει; Και αφού τα έχουν κάνει τόσο περίπλοκα και ασαφή,θα πρέπει να σχηματίσουμε ουρές στα καραδοκούντα ΚΟΡΑΚΙΑ’ εκτός και αν πολλά έγιναν για να <>οι γνωστές συμτεχνίες ,λέω εγώ ο μέσος καχύποπτος ΝΕΟΕΛΛΗΝ….!!
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Μπράβο που τολμήσατε, αλλά ……..πολύ προχειρότητα βρε παιδί μου,μην αναφέρω(κουτο) ΠΟΝΗΡΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.