Τι θα γίνει με το κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων

Υπάρχει θέμα κουρέματος των κυπριακών καταθέσεων με την ένταξη της κυπριακής οικονομίας – και επισήμως – σε καθεστώς Μνημονίου;

Όπως επισημαίνεται από αρμόδιες πηγές στην Αθήνα, «το ένα δεν συνεπάγεται το άλλο». Αλλιώς, κάτι ανάλογο θα είχε γίνει και στην περίπτωση της Ελλάδας και των δικών της τραπεζών.

Το αν θα κουρευτούν ή όχι οι καταθέσεις στην Κύπρο είναι θέμα θεραπείας, που θα επιλεγεί από την τρόικα και τις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της εξυγίανσης και της αναδιάρθρωσης της τοπικής οικονομίας. Συνεπώς, είναι πρωθύστερο και σε μεγάλο βαθμό αδικαιολόγητο, ό,τι περί του αντιθέτου λέγεται.

Πάντως, η φημολογία για επικείμενο κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο δεν έπαψε ακόμα και τώρα, μολονότι σέρνεται εδώ και εβδομάδες. Μάλιστα, λόγω των τελευταίων κρίσιμων εξελίξεων, τείνει να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, αν και τελικά τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Για την ιστορία, κούρεμα καταθέσεων μέχρι σήμερα έχει γίνει στην Ισλανδία, αλλά εκεί οι συνθήκες ήταν εντελώς διαφορετικές από τις επικρατούσες στην Κύπρο σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις από το συγκεκριμένο μέτωπο – όποιες και αν είναι – αναμένονται με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Πηγή:Voria

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.