Σύσκεψη στην Π.Ε. Ηλείας για τα πυρηνελαιουργεία και για την γραμμή Κατάκολο- Πύργος-Ολυμπία

perifereiakh_enothta_hleiasΣύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στα γραφεία της  Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, όπου συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Π.Ε. Ηλείας κ. Νίκος Μπαλαμπάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Παναγιώτης Μπράμος καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

Το θέμα της σύσκεψης, ήταν η εναρμόνιση των πυρηνελαιουργείων με το πλαίσιο της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, κ. Μπαλαμπάνης, τόνισε την σημασία που έχει και για τις τρείς περιφερειακές ενότητες, η ενιαία αντιμετώπιση του προβλήματος καθώς και οι περιβαλλοντικοί όροι για πυρηνελαιουργεία και επεσήμανε ότι υπάρχουν τεχνικά προβλήματα και οι έλεγχοι είναι εντατικοί τόσο από την Διεύθυνση Ανάπτυξης Π.Ε. Ηλείας, όσο και από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας τόνισε πως ο Νομός Ηλείας πρέπει να εναρμονιστεί στο νέο πλαίσιο της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, καθώς και για τους εντατικούς ελέγχους που έχουν γίνει.

Τέλος, ο κ. Γεωργιόπουλος , επεσήμανε πως η φετινή μικρή ελαιοκομική παραγωγή, περιόρισε την λειτουργία των πυρηνελαιουργείων και δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα,  ενώ σημείωσε πως οι ιδιοκτήτες των πυρηνελαιουργείων θα πρέπει να προσαρμοστούν στην νέα νομοθεσία, αλλιώς ο νόμος θα τους επιβάλλει πρόστιμα μέχρι και κλείσιμο των επιχειρήσεων.

treno

Ακόμα μία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στην Π.Ε. Ηλείας, για την αναβάθμιση της γραμμής Κατακόλου-Πύργου- Ολυμπίας στο πλαίσιο της ΟΧΕ, όπου στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Παναγιωτης Μπράμος και στελέχη του ΟΣΕ.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκε η προετοιμασία του φακέλου για την ένταξη του έργου στην ΟΧΕ, καθώς και εξετάστηκε η πορεία των μελετών και η πορεία για την δημοπράτηση του έργου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο καθηγητής του Πανεπιστημίου κ. Οικονόμου με τον ειδικό συνεργάτης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Καραχάλιο, επιβιβάστηκαν στο τρένο που εκτελεί το δρομολόγιο, για να δουν από κοντά σε ποια σημεία  χρειάζονται παρεμβάσεις .

Τέλος, στην σύσκεψη τονίστηκε ακόμα πως στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι το έργο να ωριμάσει τους επόμενους τρείς μήνες και να προωθηθεί προς ένταξη στην ΟΧΕ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.