ΣΥΡΙΖΑ ΠΥΡΓΟΥ: Για την επέμβαση των ΜΑΤ και τον τραυματισμό πολιτών στο Φραγκαπήδημα

syriza pyrgos

Μετά το τραγικό ολίσθημα της δημοτικής αρχής Πύργου, με τις συλλήψεις και την αστυνομική καταστολή στις Λίμνες, είχαμε σήμερα και τη συνέχειά της.
Τα ΜΑΤ στάλθηκαν στο Φραγκαπήδημα, για να επιβάλουν την αυθαίρετη και παράνομη δημιουργία νέου ΧΑΔΑ στην περιοχή, η οποία είναι χαρακτηρισμένη  Δασική και Αναδασωτέα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, με επικεφαλής τον Αστυνομικό διευθυντή Ηλείας, δείχνοντας το ζήλο τους στην υπεράσπιση παράνομων και αμφιλεγόμενων αποφάσεων της κάθε λογής πολιτικής ηγεσίας, με το μόνο τρόπο που γνωρίζουν, την καταστολή, κακοποίησαν πολίτες, που περιφρουρούσαν το χώρο, προστατεύοντας τη νομιμότητα, την υγεία των οικογενειών τους και των συμπολιτών τους .
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις αυθαίρετες και παράνομες ενέργειες της δημοτικής αρχής καθώς και την κρατική καταστολή δια μέσου των αστυνομικών δυνάμεων και ζητά επιτακτικά:
• Την άμεση διακοπή της παράνομης λειτουργίας του ΧΑΔΑ στο Φραγκαπήδημα και την πλήρη αποκατάσταση του χώρου.
• Την άμεση χρηματοδότηση για τη μεταφορά των απορριμμάτων σε χώρο νόμιμο, με ευθύνη της πολιτείας.
• Tην έναρξη ουσιαστικής διαβούλευσης για την οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, επανάκτηση, επαναχρησιμοποίηση υλικών, κομποστοποίηση, με εγκαταστάσεις μικρής κλίμακας.
• Την εγκατάλειψη κάθε σκέψης για εγκατάσταση εργοστασίου καύσης απορριμμάτων, που καταστρέφει το περιβάλλον, ακυρώνει κάθε ιδέα ανακύκλωσης και κοστίζει πανάκριβα στους δημότες, ενώ εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα του «εθνικού μας εργολάβου».
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έγκαιρα καταθέσει την πρότασή του και το δίλημμα είναι απλό: Ή με τους εργολάβους και τα μεγάλα συμφέροντα ή με τους πολίτες και το περιβάλλον!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.