Συνάντηση Διαμαντόπουλου και Λέντζα με τον Γ.Γ. του Υπ. Υγείας

gianopoulosΤην περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διοικητή του Γ.Ν Ηλείας, κ. Κώστα Διαμαντόπουλου και του αναπληρωτή Διοικητή (Υπεύθυνου της Ν.Μ Αμαλιάδας) Γιάννη Λέντζα, με τον νέο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγεία,ς Γιώργο Γιαννόπουλο, στο γραφείο του στην Αθήνα, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στις τρεις Νοσηλευτικές Μονάδες της Ηλείας.

Βασικό θέμα στην συνάντηση υπήρξε η ενίσχυση με μόνιμο ιατρικό προσωπικό των Ν.Μ Πύργου, Αμαλιάδας και Κρεστένων, λόγω και της προκήρυξης που θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Διαμαντόπουλος και ο κ. Λέντζας επισκέφθηκαν την επιτελική δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υγείας και μίλησαν με στελέχη της για την δυνατότητα χρηματοδότησης έργων από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ωστόσο, τις επόμενες ημέρες η Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου θα ενισχυθεί με τρεις επικουρικούς ιατρούς, έναν Ακτινολόγο, μια Καρδιολόγο και έναν Ορθοπεδικό. Άλλωστε, στην προκήρυξη 7Κ/2016 που δημοσιοποιήθηκε περιλαμβάνονται τρεις θέσεις για τη Ν.Μ. Πύργου και Αμαλιάδας. Ειδικότερα, για τη ΝΜ Πύργου μια θέση ΤΕ Ραδιολογίας – Ακτινολογίας και μια θέση ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων και για τη ΝΜ Αμαλιάδας μια θέση ΤΕ Ραδιολογίας – Ακτινολογίας. Μάλιστα, η Ν.Μ. Πύργου θα ενισχυθεί με δύο ΤΕ Νοσηλεύτριες από τους επιλαχόντες της 5Κ/2015.

Επιπλέον, ο Υπουργός Υγείας υπέγραψε διορισμούς δύο ιατρών ΕΣΥ ειδικοτήτων Παθολογίας και Ψυχιατρικής Επιμ. Β΄.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.