Στην Αμαλιάδα έφτασε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Νεότερη Ενημέρωση) (φώτο+βίντεο)

Στην Αμαλιάδα βρίσκεται ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τα εγκαίνια του Μουσείου «Νίκος Μπελογιάννης».

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στην Πλατεία Μπελογιάννη, όπου πραγματοποιεί ομιλία ο Πρωθυπουργός.

Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση…

Νεότερη Ενημέρωση:

Μετά την περιήγησή του στο Μουσείο, ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο.

Νεότερη ενημέρωση:

-Αλέξης Τσίπρας:Ο Μπελογιάννης σύμβολο αγώνα

Η πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων και του δήμου Αμαλιάδας για τη μόνιμη έκθεση «Νίκος Μπελογιάννης» έχει μεγάλη συμβολική σημασία, είπε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της έκθεσης «Νίκος Μπελογιάννης».

Αποτελεί απόδοση τιμής σε έναν άνθρωπο που έγινε σύμβολο του αγώνα για ειρήνη και δημοκρατία, είπε ο κ. Τσίπρας.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τον χαιρετισμό του, ο Νίκος Μπελογιάννης αλλά και εκατοντάδες άλλοι «Μπελογιάννηδες» εκτελέστηκαν όχι διότι ήταν κίνδυνος για τη χώρα, αλλά μόνο και μόνο για να τορπιλιστεί κάθε προοπτική πολιτικής και εθνικής συνεννόησης, μετά τα χρόνια του εμφυλίου.

Εκτελέστηκε για να συνεχίσουν να κυβερνούν οι ξένες δυνάμεις με τους αντιπροσώπους τους και όχι οι νόμιμα εκλεγμένες κυβερνήσεις, ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

–Δήλωση προέδρου Βουλής Νίκου Βούτση σήμερα στην Αμαλιάδα

Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, με την ευκαιρία της σημερινής επίσκεψής του στην Αμαλιάδα για τα εγκαίνια της Μόνιμης Έκθεσης Νίκος Μπελογιάννης, στο οικογενειακό σπίτι του εκτελεσθέντα αγωνιστή, στελέχους του ΚΚΕ, ερωτηθείς από εκπροσώπους τοπικών ΜΜΕ για το νόημα της ημέρας αλλά και για το πνεύμα της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα ήταν μια σημαντική ημέρα διότι τιμήθηκε από εκπροσώπους όλου του δημοκρατικού φάσματος ο αγωνιστής Νίκος Μπελογιάννης και κατατέθηκε ο σεβασμός, η τιμή, η αναθύμηση στους αγώνες και την αυτοθυσία αυτού του ανθρώπου σε πάρα πολύ δύσκολους καιρούς, στο εμφύλιο άγος που άφησε το αποτύπωμά του και στις επόμενες γενιές στη χώρα μας.

Αυτή η προσπάθεια για την ανασύσταση της συλλογικής μνήμης, για να δούμε κατάματα την Ιστορία μας, είναι εξαιρετικά σημαντική και αναφέρεται στο σήμερα και στο αύριο.

Όλες οι πτυχές πρέπει να φωτιστούν, όλα τα πρόσωπα του δράματος διαφόρων περιόδων της ελληνικής ιστορίας πρέπει να φωτιστούν και να έρθουν στην επιφάνεια με τον ίδιο τρόπο και ιδιαίτερα όσοι με τους αγώνες τους έδωσαν μια ηρωική διάσταση αυτοθυσίας θα πρέπει να είναι πάντοτε μπροστά σε έναν λαό ο οποίος εμπνέεται από αυτή την υπόθεση.

 »Η ελληνική Βουλή με πνεύμα εξωστρέφειας και πραγματικής επαφής με την ιστορία -και όχι ως μαυσωλείο εκλιπόντων- ασχολείται συστηματικά με πολλά από αυτά τα ζητήματα, τα οποία μέχρι τώρα ήταν στην αθέατη πλευρά της πολιτικής, αλλά και της ιστορικής γνώσης και της ιστορικής μνήμης.

Ως προς αυτό τουλάχιστον για τη σημερινή ελληνική Βουλή είμαι ευτυχής.

Υπάρχουν άλλες πλευρές που τις γνωρίζετε πάρα πολύ καλά και αφορούν τη φάση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, η κοινωνία, η οικονομία επί χρόνια, για τις οποίες δεν θα μπορούσα να πω το ίδιο».

–Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου  στα τοπικά ΜΜΕ, στην εκδήλωση των εγκαινίων της μόνιμης έκθεσης «Νίκος Μπελογιάννης»

Η Αμαλιάδα τίμησε σήμερα το δικό της παιδί, το Νίκο Μπελογιάννη, τον άνθρωπο με το γαρύφαλλο όπως έγινε παγκόσμια γνωστός, έναν αγωνιστή των Ιδεών του που υπήρξε θύμα του μετεμφυλιακού κράτους.

Χάρη στις αποφάσεις του Δήμου Αμαλιάδας το 1995 και την προσφορά της οικογένειας Μπελογιάννη, την υπογραφή του Κώστα Λαλιώτη για το κτήριο και τις αποτελεσματικές πρωτοβουλίες του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, η Αμαλιάδα αποκτά ένα Ιστορικό Χώρο που θα μας διδάσκει για τους αγώνες του λαού μας αλλά και τα λάθη μας και κυρίως, θα νοηματοδοτεί τη σημασία της Εθνικής συμφιλίωσης και της Εθνικής συνεννόησης που τόσο έχουμε ανάγκη.

  1 comment for “Στην Αμαλιάδα έφτασε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Νεότερη Ενημέρωση) (φώτο+βίντεο)

  1. Romeo
    28 Μαρτίου 2017 at 5:05 ΜΜ

    Ο Δήμος Αμαλιάδας κατά την υποδοχή του αριστερού Πρωθυπουργού στα εγκαίνια του μουσείου Μπελογιάννη έπαιζε στα μεγάφωνα Χατζιδάκι;;;!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.