Σκληρή ανακοίνωση ΠΟΕΔΗΝ για χειρισμούς σε Νοσοκομείο Πύργου και Νοσοκομείο Αμαλιάδας

«Αποφάσισαν να κλείσουν το Νοσοκομείο Αμαλιάδας»

Συναγερμός χτυπά ξανά για την λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, καθώς μία εκ των δύο αναισθησιολόγων που διαθέτει «εντέλλεται» να κάνει εφημερίες στο Νοσοκομείο Πύργου. Η νέα μετακίνηση στο νοσοκομείο Αμαλιάδας οδηγεί σταδιακά στην κατάργησή του επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία-ΠΟΕΔΗΝ σε σημερινή  σκληρή ανακοίνωσή της για την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες με τη λειτουργία της ΜΕΘ Πύργου και τις λύσεις που δίνουν η 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας.

Κινήσεις πανικού από την 6η ΥΠΕ

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πύργου -5 κλινών- βρίσκεται ένα βήμα πριν από το λουκέτο, αφού απέμειναν μόνο δύο αναισθησιολόγοι-εντατικολόγοι, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στια ανάγκες.

«Που να αντέξουν να καλύπτουν τις ανάγκες του χειρουργικού και παθολογικού τομέα του Νοσοκομείου, τις καθημερινές εφημερίες ως αναισθησιολόγοι και ταυτόχρονα ως ενατικολόγοι να καλύπτουν 24 ώρες το 24ωρο τη ΜΕΘ.
Και όμως στο Νοσοκομείο του Πύργου δεν είναι δύο οι αναισθησιολόγοι – εντατικολόγοι ιατροί. Κανονικά υπηρετούν με οργανική θέση 4 Αναισθησιολόγοι – εντατικολόγοι ιατροί» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει αμέσως μετά:
«Οι 2 έχουν μετακινηθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου Πατρών. Γιατί άραγε πρέπει να κλείσει μία ΜΕΘ για να στελεχωθεί μία άλλη; Ρουσφέτια.
Που είναι το προσωπικό που προσλαμβάνουν;
Το Π.Γ.Ν. του Ρίου έχει 19 αναισθησιολόγους εκ των οποίων οι 7 είναι ειδικευμένοι στην εντατικολογία. Μετά τη ρουσφετολογική μετακίνηση των δύο αναισθησιολόγων – εντατικολόγων ιατρών, ξεκίνησαν τα προβλήματα της ΜΕΘ του Γ.Ν. Πύργου. Ποιος νοιάζεται για τους διασωληνωμένους ασθενείς που θα ταλαιπωρούνται εάν κλείσει η ΜΕΘ του Γ.Ν. Πύργου στις λίστες αναμονής, ψάχνοντας κλίνη ΜΕΘ στο Ρίο ή αλλού;
Ποιο το κέρδος;
Κινήσεις πανικού από την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και τους Υπουργούς Υγείας για να λύσουν το πρόβλημα, χωρίς να αγγίξουν βέβαια τα ρουσφέτια.
Τα ρουσφέτια, ρουσφέτια. Οι δύο Αναισθησιολόγοι – Εντατικολόγοι ιατροί του Γ.Ν. Πύργου παραμένουν μετακινημένοι στο Ρίο, παρά τον θόρυβο που προκλήθηκε.
Τι κάνουν όμως στον πανικό τους για να λύσουν το πρόβλημα;
Προσπαθούν να κλείσουν μία τρύπα και ανοίγουν άλλες!!!
Εντέλλουν δύο γιατρούς του Γ.Ν. Ζακύνθου να μετακινηθούν στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Πύργου. Παράλογο. Και όμως προς την Ζάκυνθο την ίδια ώρα μετακινούν 2 χειρουργούς ιατρούς από το Γ.Ν. Κυπαρισσίας, τους μοναδικούς που έχει το Γ.Ν. Κυπαρισσίας.
Εάν φύγουν από τη Ζάκυνθο οι εν λόγω δύο χειρουργοί δεν θα ανοίξουν ποτέ τα χειρουργεία του Γ.Ν. Ζακύνθου.
Τελικά δεν μετακινήθηκαν οι γιατροί της Ζακύνθου»
Μετά από όλες τις παραπάνω κινήσεις Υπουργείο Υγείας και 6η ΥΠΕ αποφάσισαν να «κλείσουν το Νοσοκομείο Αμαλιάδας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας ότι περί αυτού πρόκειται, το Νοσοκομείο Αμαλιάδας διαθέτει μόνο δυο Αναισθησιολόγους και εντέλλουν τη μία εκ των δύο να κάνει εφημερίες στο Γ.Ν. Πύργου.
«Δεν είναι η πρώτη μετακίνηση ούτε η τελευταία. Με τις συνεχείς μετακινήσεις ιατρών από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας προς το Νοσοκομείο Πύργου, καταργείται σταδιακά το Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Δεν καλύπτονται οι καθημερινές εφημερίες», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.