Σάρωση στο ΕΣΥ εν μέσω θέρους! Έρχονται οι συγχωνεύσεις, τα λουκέτα και η διαθεσιμότητα

Να τα αλλάξει όλα στο ΕΣΥ και τα νοσοκομεία και μάλιστα εν μέσω θέρους επιχειρεί ο Άδωνις Γεωργιάδης

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Νωρίτερα από ότι είχε τελικά υπολογισθεί θα προχωρήσει ο υπουργός Υγείας τις αλλαγές στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Οι συγχωνεύσεις, τα λουκέτα αλλά και οι μετακινήσεις προσωπικού έρχονται τις επόμενες εβδομάδες καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης όπως δήλωσε σε περίπου δύο εβδομάδες θα έχει έτοιμο όλο το σχέδιο των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων, της κινητικότητας αλλά και της διαθεσιμότητας των εργαζομένων του τομέα της Υγείας.

Ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει αλλαγές σε πολλά επίπεδα, δεδομένης και της πίεσης που ασκεί η τρόικα. Ήδη τα στελέχη του υπουργείου Υγείας ετοιμάζουν για τον Άδωνι Γεωργιάδη ένα προσχέδιο για τις κλινικές που πρέπει να περιορισθούν σε όλη τη χώρα (ήδη πολλές έχουν κλείσει), για τα νοσοκομεία που πρέπει να αλλάξουν χρήση ή ακόμη και να κλείσουν αλλά και για το προσωπικό που πρέπει να μετακινηθεί και να αξιοποιηθεί.

Ταυτόχρονα προετοιμάζονται και τα κριτήρια για την λίστα των 1250 εργαζομένων που θα πρέπει να μπούνε άμεσα σε διαθεσιμότητα με βάση τις δεσμεύσεις της χώρας.

Μέχρι τα μέσα Αυγούστου το αργότερο πρέπει να είναι όλα έτοιμα προς υλοποίηση διαμηνύει στους συνεργάτες του ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος στο μεταξύ συνεχίζει τις επαφές του και τις συζητήσεις με διάφορους κλάδους της Υγείας.

Για πολλές αλλαγές πά ντως ο κύβος έχει ήδη ριφθεί καθώς ο υπουργός Υγείας έχει ενημερωθεί για τα νοσοκομεία που παρουσιάζουν δυσλειτουργίες και πρέπει κατά την άποψη των στελεχών του υπουργείου να αλλάξουν άμεσα.

Πηγή: iatropedia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.