Πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του σιδηρόδρομου Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία/ Παρέμβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

treno sidirodromos oseΣύσκεψη πραγματοποιήθηκε, χθες το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Europa  στην Αρχαία Ολυμπία. Για την ποιοτική αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Κατάκολο-Πύργος- Αρχαία Ολυμπία.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, η γ.γ. του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών κα. Θεοπίστη Πέρκα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Κώστας Πετράκης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν και εξετάστηκαν όλοι οι τρόποι και τα εργαλεία για την εξέλιξη της σιδηροδρομικής γραμμής σε σύγχρονο τουριστικό τρένο, όπου θα προσφέρει καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές γύρω από τον πολιτισμό και στα προϊόντα της περιοχής.

Η γ.γ. του Υπουργείου Υποδομών, δήλωσε πως πρόθεση του Υπουργείου, είναι να θέσει τις βάσεις στις οποίες ο ελληνικός σιδηρόδρομος θα είναι αντάξιο και ισάξιο του Ευρωπαϊκού.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, κ. Κώστας Πετράκης, τόνισε την σημαντικότητα της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας να υλοποιήσει την ΟΧΕ και σημείωσε τον καθοριστικό ρόλο του σιδηρόδρομου στο αναπτυξιακό σχέδιο.

Από την πλευρά του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γεωργιόπουλου, δήλωσε ότι μέσω της ΟΧΕ, το τουριστικό τρένο Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία, έχει να κάνει με την εξασφάλιση και την αναβάθμιση της γραμμής, καθώς και με τις ψηφιακές εφαρμογές στις αμαξοστοιχίες, που θα αναπτύξουν και θα προωθήσουν τα τοπικά προϊόντα και τον πολιτισμό.

Να σημειωθεί πως αίσθηση προκάλεσε η χθεσινοβραδινή παρέμβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στην οποία αναφέρει ότι τέτοιες συσκέψεις είναι κενού περιεχομένου.

Στην σχετική παρέμβαση η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρει:

Με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου σχετικά με την πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης στην Αρχαία Ολυμπία με θέμα την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Πύργου-Κατακόλου-Ολυμπίας, την οποία διοργάνωσε σήμερα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την συμμετοχή της γ.γ. του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, του ΟΣΕ και άλλων, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επισημαίνει τα παρακάτω προκειμένου να μη δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις και εξάγονται εσφαλμένα συμπεράσματα:

  • Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ο μοναδικός πάροχος σιδηροδρομικού έργου στην Ελλάδα και ως εκ τούτου λειτουργεί και τα τραίνα της γραμμής Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία, στην οποία εκτελεί δρομολόγια εδώ και δεκαετίες.
  • Για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν νοείται να πραγματοποιούνται συναντήσεις για θέματα που αφορούν αποκλειστικά την αρμοδιότητα της, δηλαδή την εκτέλεση σιδηροδρομικών δρομολογίων ή την αναβάθμιση τους, χωρίς την πρόσκλησης/παρουσία εκπροσώπων της. Επισημαίνεται ότι καμία περίπτωση τέτοιου είδους συσκέψεις δεν μπορούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα.

Επίσης, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σημειώνει ότι αντίστοιχη είναι η θέση της και στα διάφορα σενάρια που εκπονούνται για την λειτουργία του Προαστιακού Σιδηρόδρομου Πάτρα, καθώς και εκεί η εταιρία είναι ο μοναδικός πάροχος σιδηροδρομικού έργου.

Εν κατακλείδι, συσκέψεις που γίνονται για αντικείμενα αρμοδιότητας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, χωρίς την συμμετοχή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είναι κενές περιεχομένου και δεν προωθούν την έννοια της ανάπτυξης, ούτε σε τοπικό, ούτε σε εθνικό επίπεδο

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.