Πραγματοποιήθηκε η έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας…

perifereiaki enotita ileiasΠραγματοποιήθηκε η έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Ηλεία

Χθες, Τρίτη 10/1 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ), που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης, Γ. Γεωργιόπουλος, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την Ηλεία τις τελευταίες ημέρες. Στην σύσκεψη συζητήθηκαν η σωστή λειτουργία των φραγμάτων Αλφειού και Πηνειού, η αποτελεσματικότερη χρήση του αλατιού και η αναγκαιότητα συντονισμού και συνεργασίας, όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, γνωστοποίησε σε όλους ότι η Περιφέρεια προμηθεύτηκε 80 τόνους αλάτι και κάλεσε όλους να συνεργαστούν, ενώ επεσήμανε ότι έχει ζητήσει μια αλατιέρα στην ΠΕ Ηλείας και πρόσθεσε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει διαγωνισμός, ώστε να προμηθευτεί η υπηρεσία δύο αλατιέρες.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των επτά δήμων μίλησαν για τον τρόπο που έχουν αντιμετωπίσει τα προβλήματα από την χιονόπτωση, ενώ αναφέρθηκαν στην ανησυχία τους για το ενδεχόμενο πλημμυρικών φαινομένων τις επόμενες ημέρες. Τα μεγαλύτερα προβλήματα με το χιόνι υπήρξαν στις ορεινές ζώνες του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας. Ακόμα, τονίστηκε η λειτουργία των δύο φραγμάτων Αλφειού και Πηνειού, ώστε να μην υπάρξει το ενδεχόμενο πλημμύρας. Τα θυροφράγματα στον Αλφειό είναι ανοιχτά και σήμερα θα ανοίξουν στον Πηνειό. Επίσης, από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία ζητήθηκε από την Δ/νση Τεχνικώ έργων της Περιφέρειας, η εκτόνωση του φράγματος Πηνειού, με διπλασιασμό της ποσότητας του νερού στην ενεργό κοίτη του ποταμού Πηνειού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.