Πολιτιστικός Σύλλογος Καλίδονας ΣΑΡΕΝΑ: Έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του

sarena Με άπειρες ευχές και με μηνύματα αισιοδοξίας υποδέχτηκαν τα μέλη του ΔΣ όσους παρευρέθηκαν στην όμορφη εκδήλωση. Εκτός φυσικά από τις ευχές προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα προσφορά των μελών γυναικών του Συλλόγου και όμορφα δωράκια σε παιδιά των Καλιδοναίων που παρευρέθηκαν. Η πρόεδρος του Συλλόγου,  Φιλιώ Νιάρχου, μεταξύ των άλλων έκανε σχετική αναφορά στην αισιοδοξία που πρέπει να έχουμε και στις δραστηριότητες του Συλλόγου.

Η κα Νιάρχου ανέφερε μεταξύ των άλλων τα παρακάτω:
«Αγαπητοί μας φίλοι τη σημερινή ημέρα θέλουμε πάντα να σας γεμίζουμε με μηνύματα αισιοδοξίας. Αυτό θα κάνουμε και απόψε… Η αισιοδοξία δεν έχει ημερομηνία λήξης και διαρκεί όσο και η διάθεσή μας για εξερευνήσουμε τη ζωή μας. Θα πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε ότι ευδοκιμεί πάντα εκεί όπου οι άνθρωποι φροντίζουν ο ένας τον άλλον, δεν κρύβεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς, δεν παρουσιάζεται στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, αλλά βρίσκεται κρυμμένη στον τρόπο που σκεφτόμαστε. Δεν πρέπει να περιμένουμε ένα καλύτερο αύριο αλλά να δημιουργούμε ένα καλύτερο σήμερα. Και την πιο μικρή μας επιτυχία θα πρέπει να τη γιορτάζουμε και να έχουμε δίπλα σας την αισιοδοξία. Υπάρχουν πολλά μηνύματα που θα μπορούσαμε να λέμε δεν μας παίρνει ο χρόνος ευελπιστούμε ότι το 2017 να είναι γι όλους μας η αφετηρία μιας νέας δημιουργικής εποχής και ενός μέλλοντος που θα μας κάνει υπερήφανους .Αλλά να μην ξεχνάμε να κάνουμε και λίγο αυτοκριτική, εμείς τι κάνουμε για τον τόπο που γεννηθήκαμε για τη χώρα μας και για τους εαυτούς μας.
Αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας και δύο λόγια για το σύλλογο μας. Το 2016 περάσαμε μια κρίση και ακόμη την περνάμε. Αλλά για να είμαστε αισιόδοξοι, αισιοδοξούμε ότι θα ξεπεράσουμε αυτή τη μικρή κρίση . Σταμάτησε η λειτουργία του πολιτιστικού κέντρου, εξακολουθεί να μην λειτουργεί. Είναι στο κέντρο του χωριού μας και δείχνει το χωριό ότι είναι έρημο. Το Πολιτιστικό μας Κέντρο ήταν τα θεμέλια του Συλλόγου μας, είχαμε δημιουργήσει μια υποδομή συμφέρουσα για το χωριό μας δηλ. το θερινό .κινηματογράφο. το ιντερνέτ, την καθαριότητα τη συντήρηση του λαογραφικού Μουσείου και πολλά αλλά. Προς το παρόν βρισκόμαστε σε μια ύφεση όπως συχνά ακούγεται. Αυτό μας έχει προβληματίσει μας έχει στεναχωρήσει, αλλά ελπίζουμε και προσδοκούμε σε καλύτερες μέρες, γιατί το αξίζουμε. Παρόλα αυτά πού βιώνουμε τα αφήνουμε όλα στην άκρη έχουμε προγραμματίσει όλες τις δραστηριότητες για το νέο χρόνο γιατί μας συνδέουν όλους κοινά στοιχεία που μέσω του συλλόγου μας προσπαθούμε να τα διατηρήσουμε και να τα μεταδώσουμε στις επόμενες γενιές, Είναι τα ήθη και έθιμα μας, ο πολιτισμός μας που πρέπει να μείνει αλώβητος, η ιστορία μας και το χωριό μας. Οι προσπάθειες μας θα συνεχίζονται και όλα αυτά γιατί πιστεύουμε στη δύναμη της επαφής και της επικοινωνίας .

Με αισιοδοξία για την καθημερινότητα, με αγάπη για τον τόπο μας με μεράκι για δημιουργία οργανώσαμε την όμορφη αυτή βραδιά να υποδεχτούμε όλους εσάς και όλοι μαζί το νέο χρόνο, με πολλά χαμόγελα αγάπης χαράς ευτυχίας και αισιοδοξίας».

sarenaa

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.