«Πάρτε πίσω την εγκύκλιο για διαθεσιμότητα και απολύσεις»…

Την άμεση  απόσυρση της εγκυκλίου (Φ277/412/14476/Δ2) του υπουργείου Παιδείας, που δόθηκε στη δημοσιότητα για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις εκπαιδευτικών,
ζητά ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αμαλιάδας, μέσα και από την ανακοίνωση που εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο.

Πρόκειται, όπως τονίζεται, για ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο αξιοποιεί κάθε πιθανό πειθαρχικό παράπτωμα του εργαζόμενου για να τον οδηγήσει στη διαθεσιμότητα και την απόλυση, ενώ γίνεται αναφορά και σε κριτήρια απόλυσης που περιλαμβάνει η επίμαχη εγκύκλιος, μεταξύ των οποίων είναι τα εξής:

Άρνηση αναγνώρισης του Συντάγματος ή έλλειψη αφοσίωσης στην πατρίδα και τη δημοκρατία.

Απρεπής ή ανάξια για υπάλληλο διαγωγή εντός ή εκτός της υπηρεσίας.

Ασέβεια και απείθεια προς τη διοίκηση.

Ανάρμοστη συμπεριφορά προς τους πολίτες.

«Με δυο λόγια, ότι και να κάνει ένας εκπαιδευτικός, ένας δημόσιος υπάλληλος, μπορεί να αποτελέσει αφορμή για την απόλυσή του. Το αστικό κράτος δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο.

Η εποχή του «καρότου και του μαστίγιου» είναι πλέον παρελθόν. Είμαστε στην εποχή «του φίμωτρου και του μαστίγιου». Με τα νέα μέτρα, με τα πειθαρχικά δίκαια, θωρακίζουν το σύστημά τους, επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν το λαό. Στην κυριολεξία να τον φιμώσουν.

Το μήνυμα είναι σαφές: ή υπάκουος και οσφυοκάμπτης, ή χωρίς δουλειά. Ασκούν την εξουσία του κεφαλαίου, με το βούρδουλα, το φόβο της πείνας και της απόλυσης. Το εργατικό λαϊκό κίνημα έχει χρέος και καθήκον : Να οργανώσει την πάλη του ώστε να αποσυρθεί τώρα η τρομοκρατική εγκύκλιος. Να μη περάσει καμιά απόλυση.

Τι έλεγαν μέχρι τώρα η κυβέρνηση και οι «συν αυτή» συνδικαλιστικές ηγεσίες ;

«Οι απολύσεις δεν αφορούν όλο το δημόσιο τομέα», «Δε θα γίνουν απολύσεις στην εκπαίδευση και στα νοσοκομεία».

Ψέμα πάνω στο ψέμα. Διαίρει και βασίλευε. Ένας δρόμος υπάρχει. Μια επιλογή :

Οργάνωση. Λαϊκή αντεπίθεση. Μπλόκο στα αντιλαϊκά μέτρα και σ’  όλες τις απολύσεις. Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.  Κοντά σε όλα αυτά έρχεται τις τελευταίες εβδομάδες και η προσπάθεια της κυβέρνησης να τελειώνει και με τη διαδικασία της αξιολόγησης.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί όλα τα μέλη του να απορρίψουν αυτή την πολιτική και δηλώνει προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να «παίξει» με το «ψωμί» του εργαζόμενου εκπαιδευτικού», επισημαίνεται.

Σύσκεψη για ενοποίηση των συλλόγων

Εν’ τω μεταξύ,  την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα,  στα γραφεία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αμαλιάδας ( 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας), συγκαλείται σύσκεψη με θέμα την ενοποίηση των συλλόγων δασκάλων και νηπιαγωγών Ν. Ηλείας.

Στη σύσκεψη καλούνται να λάβουν μέρος τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων όλης της Ηλείας. «Οι σημερινές συνθήκες απαιτούν μαζικά σωματεία που θα είναι ικανά να αντιπαλέψουν τη βάρβαρη επίθεση που δεχόμαστε. Τα προβλήματα είναι ίδια και ενιαία. Και ενιαία πρέπει να αντιμετωπιστούν», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

ΠΡΩΙΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.