Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας: «Τελειωτικό χτύπημα» ο χιονιάς και ο πάγος

pagos-kalliergeiesbΟι δυσμενείς καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών που εκδηλώθηκαν στον Νομό Ηλείας, είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες, με την Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, να καλεί άμεσα το ΕΛΓΑ, για τη διενέργεια εκτιμήσεων και την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.

Ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών, κ. Χρήστος Βαλιανάτος, επικοινώνησε χθες με τα μέλη της Ομάδας, για την συγκέντρωση στοιχείων από τις καταστροφές λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και κυρίως λόγω του πάγου όπου «έκαψε» τις καλλιέργειες των αγροτών.

valianatos-10

Ο κ. Βαλιανάτος επεσήμανε πως οι βροχοπτώσεις του Ιουνίου και οι πλημμύρες του φθινοπώρου και σε συνδυασμό με τον χιονιά και τον πάγο που έπληξε το Νομό, είχε σαν αποτέλεσμα να δώσει το «τελειωτικό χτύπημα», στους αγρότες.

Ακόμα, τόνισε πως η πολιτεία θα πρέπει να σκύψει πάνω από τους αγρότες και ζητά από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα με την μηνιαία καταβολή των εισφορών, καλώντας το ΕΛΓΑ να προχωρήσει άμεσα στην εκτίμηση των ζημιών και στην καταβολή των αποζημιώσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.