Οικολόγοι-Πράσινοι για Κουρουμπλή και Τσιρώνη

Aνακοίνωση εξέδωσαν οι Οικολόγοι-Πράσινοι με την ευκαιρία της ανακήρυξης των κ.κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής και Γιάννη Τσιρώνη, αναπλ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, χθες, στο «Λάτσειο» Μέγαρο του Πύργου, ως επίτιμων δημοτών της πόλης του Πύργου για την συνεισφορά τους στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Οι Οικολόγοι-Πράσινοι, στην ανακοίνωσή τους  επισημαίνουμε τα εξής:

  • Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός της παρέμβασης/ενημέρωσης από την Τοπική Κίνηση Ηλείας των Οικολόγων Πράσινων  (τον Φεβρουάριο του 2015), για την γνωστοποίηση του προβλήματος στον –τότε- αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη. Μια κίνηση που ξεπερνούσε τις μικροκομματικές σκοπιμότητες –αυτές που έχουν καταστρέψει στο παρελθόν την Ελλάδα και έχουν δημιουργήσει αποστήματα που οι συμπολίτες μας βιώνουν σε μεγάλο, ακόμα δυστυχώς, βαθμό- και είχε ως στόχο την επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων στον Δήμο Πύργου… πρόβλημα που ταλάνιζε τους κατοίκους, απειλούσε τη Δημόσια Υγεία, την μόλυνση του Περιβάλλοντος και είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της περιοχής. Ήταν ο ίδιος ο Γιάννης Τσιρώνης που κινήθηκε άμεσα στη συνέχεια αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία να ενημερώσει λεπτομερώς για το συγκεκριμένο ζήτημα μέλη της Κυβέρνησης και διευθυντές Υπηρεσιών. Την συνέχεια την γνωρίζουμε όλοι… περίπου 16 μήνες μετά όχι μόνο ο Πύργος, αλλά ολόκληρη η Ηλεία έπαιρνε, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, τις πρώτες  ανάσες απελευθέρωσης από την σύγχρονη κόπρο του Αυγεία…
  • Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ένας Οικολόγος Πράσινος, μέλος της σημερινής Κυβέρνησης, κατάφερε να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μιας μεγάλης ομάδας από διαφορετικούς Πολιτικούς χώρους που κάθισαν μαζί στο ίδιο τραπέζι και έδωσαν λύση! Η λογική της σύνθεσης των απόψεων –και τελικά αποφάσεων για το καλό του κοινωνικού συνόλου- είναι αυτή που χαρακτηρίζει κατεξοχήν τον Πολιτικό μας χώρο! Ο Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ) ενσωματώνει βασικές προτάσεις της Πολιτικής Οικολογίας και του οικολογικού κινήματος στην προοπτική μιας κοινωνίας Μηδενικών Αποβλήτων. Αυτή την προοπτική στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις! Με συμμετοχή, εγρήγορση αλλά και όποια αναγκαία κριτική ώστε η προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων του ΕΣΔΑ να ενταθεί και να ενισχυθεί ποιοτικά όλο και περισσότερο στον Πύργο, για το καλό των πολιτών αλλά  και του περιβάλλοντος.
  • Ευελπιστούμε, τέλος, ότι στη συνέχεια θέσεις και πολιτικές που άπτονται της Πολιτικής Οικολογίας θα εφαρμοστούν στην Ηλεία, τη Δυτική Ελλάδα και σε ολόκληρη τη χώρα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.