Κλεισμένοι στα σπίτια τους οι κάτοικοι της Αγίας Άννας- Ίδιο σκηνικό με τραυματισμούς στο Γούμερο

agia-anna-xioniΚλεισμένοι στα σπίτια τους είναι οι κάτοικοι του χωριού Αγία Άννα, αφού το κύμα της χιονόπτωσης που έχει σημειωθεί από προχθές, έχει κάνει δύσκολη την μετακίνηση των κατοίκων και λόγω των δρόμων που είναι ανηφορικοί και κατηφορικοί, δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ούτε με τα πόδια.

Το χιόνι έχει μετατραπεί σε πάγο και είναι επικίνδυνη η κυκλοφορία των οχημάτων και η πρόσβαση στις κτηνοτροφικές μονάδες είναι αδύνατη, με αποτέλεσμα τα ζώα να μένουν εγκλωβισμένα μέσα στο χιονιά.

Οι κάτοικοι του χωριού ζήτησαν την βοήθεια του Δήμου Πύργου για να σταλεί αλάτι, ωστόσο ο Δήμος αναμένεται να προμηθευτεί σήμερα αλάτι, όμως οι κάτοικοι του χωριού φοβούνται ότι δεν θα φτάσει για ριχτεί στους δρόμους του χωριού.

Ίδιο σκηνικό και στην Τοπική Κοινότητα Γουμέρου της Δημοτικής Ενότητας Ωλένης, όπου εξαιτίας της χιονόπτωσης έχει δημιουργηθεί παγετός με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων, ενός άνδρα και δύο γυναικών, όπου μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο του Πύργου για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Συγκεκριμένα, ένας 48χρονος κτηνοτρόφος γλίστρησε  και έπεσε, σπάζοντας το πόδι του και θα χρειαστεί χειρουργείο, ενώ οι δύο γυναίκες γλίστρησαν με αποτέλεσμα να τραυματισθούν ελαφρά στο κεφάλι.

Επιπλέον, οι κάτοικοι της περιοχής  της Δημοτικής Ενότητας Ωλένης, αναφέρουν ότι δεν έχει πέσει αλάτι στους δρόμους και δημιουργούνται προβλήματα.

Τέλος, επικίνδυνες συνθήκες επικρατούν και στις περιοχές όπως η Κουτσοχέρα, η Πεύκη και το Κλινδιά, ενώ και σε αυτές τις περιοχές δεν έλειψαν οι τραυματισμοί.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.