Η Σύνοδος της G 20, σήμερα στη Μόσχα

pic-0-norm.jpg

Οι προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης και ειδικά οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη και στην Κίνα θα βρεθούν σήμερα Παρασκευή στο επίκεντρο της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Μόσχα.

Στην ατζέντα της Συνόδου της G20 δεσπόζει το θέμα των νομισματικών πολιτικών με την προσοχή να εστιάζεται στις προθέσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, στα σχέδια της ιαπωνικής κεντρικής τράπεζας, αλλά και στον κίνδυνο για δεύτερο γύρο στη χρηματοπιστωτική κρίση της ζώνης του ευρώ, εάν δεν ληφθούν γενναίες αποφάσεις για χρηματοδότηση της οικονομίας από την ΕΚΤ.

Συζήτηση αναμένεται να γίνει και για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Κινάς, καθώς η επιβράδυνση της ανάπτυξης στη χώρα επιδρά συνολικά στο παγκόσμιο εμπόριο. Η G20, γράφει το in.gr,  αναμένεται να διατυπώσει συστάσεις για τη λήψη κατάλληλων μέτρων για την αύξηση της κατανάλωσης στην Κίνα και των επενδύσεων στην Γερμανία, δηλαδή στις πλεονασματικές οικονομίες, καθώς και μέτρα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στις ελλειμματικές χώρες.

Αναμένεται να τονισθεί πως οι προηγμένες οικονομίες θα πρέπει να διατηρήσουν ένα υποστηρικτικό μείγμα μακροοικονομικής πολιτικής, σε συνδυασμό με αξιόπιστα σχέδια για την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων στόχων για βιώσιμο χρέος αλλά και μεταρρυθμίσεις για την αποκατάσταση των ισολογισμών και των πιστωτικών διαύλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.