Εργολάβοι Δακοκτονίας: Ζητούν την αύξηση των κονδυλίων δακοκτονίας

dakoktonoi_siteΤον κίνδυνο να μείνουν πολλές περιοχές του Νομού Ηλείας εκτός ψεκασμών, εξέφρασαν οι εργολάβοι δακοκτονίας, ζητώντας παράλληλα την αύξηση των κονδυλίων για το πρόγραμμα δακοκτονίας, ενώ προανήγγειλαν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Ο εργολάβος δακοκτονίας κ. Αντώνης Μπαλοδήμος, εξέφρασε τις ανησυχίες του για το θέμα των ψεκασμών, σημειώνοντας πως θα καταστραφεί η παραγωγή λαδιού στον Νομό Ηλείας και ζήτησε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, ενώ τόνισε πως όλος ο Νομός Ηλείας ζει από την ελιά.

Η εργολάβος δακοκτονίας, κα. Μαρία Ζαφειράκη, επεσήμανε την αναγκαιότητα ψεκασμού όλου του Νομού Ηλείας και πως θα πρέπει να γίνονται εντατικότεροι ψεκασμοί όλο τον χρόνο.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πύργου, κ. Μιχάλης Πλαστουργός, δήλωσε πως αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία για να αυξηθούν τα κονδύλια, τονίζοντας για την διασφάλιση της δημόσια υγείας, θα πρέπει να γίνονται έως και έξι ψεκασμοί όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.