Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας: Πρόταση για συγχώνευση των Υποθηκοφυλακείων

 Παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα λειτουργίας των Υποθηκοφυλακείων, προτείνοντας να γίνουν συγχωνεύσεις Υποθηκοφυλακείων και αυτό γιατί δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια.

Συγκεκριμένα, χθες το Διοικητικό Συμβούλιο, έλαβε απόφαση και απέστειλε έγγραφο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με την οποία προτείνει στο Υπουργείο να προχωρήσει σε συγχώνευση των Υποθηκοφυλακείων Αμαλιάδας, Γαστούνης και Βαρθολομιού με Υποθηκοφύλακα την κα. Χριστίνα Λάγαρη, η οποία είναι Υποθηκοφύλακας Γαστούνης, ενώ προτείνει το Υποθηκοφυλακείο Μυρτουντίων να το αναλάβει η κα. Ελένη Μαρκουτσά, η οποία είναι Υποθηκοφύλακας Βαρθολομιού και τέλος προτείνει όλα τα Υποθηκοφυλάκεια να είναι έμμισθα.

Να σημειωθεί, πως ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έχουν τονίσει πως θα προχωρήσουν σε παραίτηση εάν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου δεν δοθεί λύση για την λειτουργία των Υποθηκοφυλακίων.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, κ. Νίκος Κυπρούλης ανέφερε πως πρόκειται για μια πρόταση της συμβολαιογράφου κας. Μαρίας Χάμου, την οποία και αποδέχτηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και απέστειλε το αίτημα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς κι ότι οι θέσεις των Υποθηκοφυλάκων να είναι έμμισθες.

Τέλος, ο κ. Κυπρούλης τόνισε πως με το Προεδρικό διάταγμα , δεν δίνεται λύση στο πρόβλημα και το οποίο ορίζει ως Υποθηκοφύλακα Αμαλιάδας την προϊσταμένη της γραμματείας του Ειρηνοδικείου Αμαλιάδας και αυτό γιατί δεν έχει Νομικές γνώσεις, ενώ συμπλήρωσε πως περιμένουν λύση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσει σε παραίτηση, τόσο ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, όσο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.