Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας: Μεγάλη η συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2016

vivliothiki andritsainaΗ Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας άρχισε να υλοποιεί το πρόγραμμα

«Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2016», που προωθήθηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδας με απροσδόκητα μεγάλη συμμετοχή παιδιών και επιτυχία.

Το κέφι των εθελοντών και η ευχάριστη ανταπόκριση των παιδιών στα προσφερόμενα ερεθίσματα, έχουν οδηγήσει μέχρι την Παρασκευή, 24/06/2016 – στην επιτυχή έκβαση 6 εκδηλώσεων με πολύ μεγάλη συμμετοχή των παιδιών της περιοχής.

Πιό συγκεκριμένα:

Την Τρίτη, 21-06-2016 και ώρα 10.30-12.30 η εξερευνητική ομάδα της Βιβλιοθήκης, με την καθοδήγηση της εμψυχώτριας κ. Μοσχόβου Άννας, σε ένα εργαστήριο κίνησης κατασκευάζει υπαίθριο θεατράκι, για να παρουσιάσουν τα παιδιά τις σκέψεις τους, που αφορούσαν στη διαμαρτυρία φρούτων σε μια «ΦΡΟΥΤΟΔΙΑΔΗΛΩΣΗ». Στη συνέχεια, μετατρέπουν τη σκηνή σε διαφημιστικό ταμπλό των εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης.

Την Τετάρτη, 22-06-2016 και ώρα 10.00-12.00 η εξερευνητική ομάδα της Βιβλιοθήκης, με την καθοδήγηση και βοήθεια της εμψυχώτριας κ. Αντωνοπούλου Βούλας και με ερέθισμα ένα φτερό σε ένα εργαστήριο ραπτικής, κεντάει λέξεις και κατασκευάζει μια σημαία με τα δημιουργήματα των παιδιών.

Την Πέμπτη, 23-06 2016 και ώρα 10.00-12.00 τα παιδιά της εξερευνητικής ομάδας της Βιβλιοθήκης, χωρισμένα σε τρεις ομάδες, με την καθοδήγηση της εμψυχώτριας κ. Καρβελά Γεωργίας και με ερέθισμα μια κόκκινη κλωστή, χαρτογραφούν τα συναισθήματά τους, δημιουργούν κόμικς, υφαίνουν, πλουτίζουν το λεξιλόγιό τους.

Την Παρασκευή, 24-06-2016 και ώρα 10.30-12.30 τα παιδιά της εξερευνητικής ομάδας της Βιβλιοθήκης, με την καθοδήγηση του εμψυχωτή κ. Αθανασίου Ψευδού και με ερέθισμα ένα εισιτήριο παρακολουθούν διαδικτυακά τη διαδρομή Ανδρίτσαινας – Δημητσάνας, τη χαρτογραφούν σε αμμώδες περιβάλλον και συνθέτουν το προσωπικό τους εισιτήριο για τη μελλοντική τους εξέλιξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.