Δημήτρης  Κωνσταντόπουλος: «…θα ενημερώσω τον κ. εισαγγελέα και θα προχωρήσω σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την πορεία του έργου στην Ανάληψη»

Είναι λυπηρό αυτό που βιώνουμε  με το έργο αντιστήριξης την Ανάληψη..

 τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα …

Πριν 10 μέρες ξαφνικά η τεχνική υπηρεσία του δήμου Ήλιδας μεταβαίνει στο χώρο κατασκευής του έργου και δίνεται η εντολή να σταματήσουν οι εργασίες διότι υπήρξε προφορική καταγγελία για μη σωστή εκτέλεση του έργου, όπως κατόπιν ενημερώθηκα.

Από την έναρξη εργασιών του έργου δεν υπήρξε κανένα σημάδι ή οποιαδήποτε άλλη ενόχληση καθώς οι κάτοικοι βρίσκονται κοντά στο έργο και ενημερώνονται από τον εργολάβο, όπως και προσωπικά ο ίδιος είμαι συνέχεια στην παρακολούθηση εργασιών.

Απεναντίας όλοι στο χωριό δίνουν μία  άποψη, ότι οι εργασίες εξελίσσονται ομαλά και χωρίς πρόβλημα με την εταιρεία . Σημειωτέων το έργο πρέπει να έχει περατωθεί πριν μπει ο χειμώνας καθώς οποιαδήποτε καθυστέρηση θα έχει τραγικές συνέπειες για την ασφάλεια του οικισμού. Παρά τις προσπάθειές μου να επικοινωνήσω με τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας προκειμένου να ενημερωθώ ήταν αδύνατο να τον βρω.

Έθεσα το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα κι έλαβα κάποιες απαντήσεις από το Δήμαρχο όπου επιβεβαίωσε ότι υπήρχε προφορική καταγγελία στην τεχνική υπηρεσία του δήμου, χωρίς να αναφερθεί ποιος έκανε την καταγγελία και πως διαπίστωσε ο καταγγέλλων όσα καταγγέλθηκαν για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Πραγματική καταγγελία, σκοπιμότητα ή κάτι άλλο συμβαίνει ?

Όπως και να έχει το έργο είναι στον αέρα και όλοι αγωνιούμε για το τι συμβαίνει και πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες πάλι.

Και ερωτώ :

Α. πως είναι δυνατόν να υπάρχει προφορική καταγγελία για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα και όχι γραπτή και ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας όταν ενημερώθηκε από τον καταγγέλλοντα γιατί δεν έλαβε και γραπτή ενημέρωση?

Β ο δήμος έχει ορίσει επιβλέποντες του έργου, δηλαδή αυτοί ήδη αν ευσταθεί η καταγγελία διώκονται για παράβαση καθήκοντος ?δηλαδή την πορεία του έργου δεν την παρακολουθεί κανείς από την τεχνική υπηρεσία?

Γ.αν η καταγγελία δεν ευσταθεί ,δεν θα τιμωρηθεί κανείς? Να δοθεί το όνομα του καταγγέλλοντος

Δ δηλαδή καθένας κάνει αβίαστα μία προφορική καταγγελία και ότι γίνει?

Σήμερα επικοινώνησα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων και ευτυχώς η αντίδρασή του ήταν άμεση, όπου μετέβη στον οικισμό για να γίνει ο έλεγχος παρουσία μηχανικών της υπηρεσίας.

Και τώρα τι θα γίνει ? Πόσο θα διαρκέσει για να περατωθεί ο έλεγχος? και αν όλα είναι σωστά να δοθεί η εντολή να ξεκινήσουν και πάλι εργασίες ?

Πολλά τα ερωτηματικά και επειδή πρέπει να υπάρχει ευσυνειδησία και υπευθυνότητα η μόνη λύση είναι να προχωρήσω σε ενημέρωση του κ. εισαγγελέα και να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα ως δημοτικός σύμβουλος και ως πολίτης προκειμένου να μάθουμε τι έγινε και για να αποδοθούν ευθύνες και να διασφαλιστεί η πορεία του​ έργου.

Επίσης απαιτείται επιτέλους να δοθεί λύση με την τεχνική υπηρεσία του δήμου. Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα λειτουργίας .

Είτε υπάρχει έλλειψη ειδικά καταρτισμένου προσωπικού στην τεχνική υπηρεσία ή δεν υπάρχει οργάνωση είτε αδυναμία διοίκησης από την πολιτική ηγεσία του δήμου . Ήδη ο δήμος έχει πλεόνασμα από ειδικούς συμβούλους και ειδικούς συνεργάτες  για κάλυψη θέσεων προς την εξυπηρέτηση φίλων με αρκετά παχυλούς μισθούς.

Είναι καιρός να επικεντρωθεί στο πρόβλημα της τεχνικής υπηρεσίας, να αξιολογήσει το ήδη υπάρχον προσωπικό και να  στηρίξει την στελέχωση του με το ανάλογα επιστημονικό προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία της προς όφελος του ίδιου του δήμου και των πολιτών.

Δεν πάει άλλο οι απαιτήσεις του δήμου είναι μεγάλες και η τεχνική υπηρεσία σχεδόν ανύπαρκτη.

Δημήτρης  Κωνσταντόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.