Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Σε λειτουργία το Κέντρο Κοινότητας

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Ολυμπία και θα προσφέρει υπηρεσίες βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου και διασφάλισης της κοινωνική ένταξης.

Ειδικότερα οι υποχρεωτικές παρεχόμενες υπηρεσίες των Κέντρων Κοινότητας είναι η Πληροφόρηση και παραπομπή για προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης τοπικά, περιφερειακά ή εθνικά, η υποστήριξη των πολιτών για ένταξη σε αυτά. Επίσης, δίνεται έμφαση στην υλοποίηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (πρ. Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα), η συνεργασία και παραπομπή αιτημάτων σε δομές και υπηρεσίες στα όρια του Δήμου (π.χ. ξενώνες, υπνωτήρια, Δομές ΑμεΑ κ.λπ) η συνεργασία και παραπομπή αιτημάτων, σε φορείς και υπηρεσίες απασχόλησης, σε φορείς εφαρμογής προγραμμάτων και η συνεργασία με την τοπική αγορά εργασίας για την  ένταξη των ανέργων.

Ο αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Γιαννακόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Ήταν μια δέσμευση του δήμου να λειτουργήσει το Κέντρο Κοινότητας. Ο δήμος Ολυμπίας εκπόνησε την σχετική μελέτη, η οποία εγκρίθηκε, και πρόσφατα προχωρήσαμε στην πρόσληψη δύο ατόμων προσωπικού. Πρόκειται για ένα άτομα ΠΕ Νοσηλευτικής και ένα Κοινωνική Λειτουργό που θα στελεχώσουν το κέντρο κοινότητας. Η διαδικασία της πρόσληψης έγινε μέσω του ΑΣΕΠ».

«Το Κέντρο Κοινότητας θα στεγάζεται στο ισόγειο του Δημαρχείου Ολυμπίας και οι εργαζόμενες θα υποδέχονται τους πολίτες, θα τους ενημερώνουν για ότι χρειάζονται και θα διεκπεραιώνουν κάποιες εργασίες μέσω της διασύνδεσης με τους φορείς που πρέπει», πρόσθεσε ο κ. Γιαννακόπουλος.

Τέλος, ανέφερε ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπάρχει και περιοδεία στις τρεις ορεινές Δημοτικές Ενότητες του δήμου, για να γίνει ενημέρωση σχετικά με τις υπηρεσίες που μπορούν να παρέχουν στους δημότες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.