Για κυβέρνηση με δεξιό μνημονιακό πρόσημο μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Μετά τις σημερινές τελετές παράδοσης-παραλαβής στα υπουργεία, γίνεται ακόμα πιο φανερό το στίγμα και η πολιτική στόχευση της νέας κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης, όπως την αποκαλούν οι συνεταίροι της: Μια κυβέρνηση με δεξιό μνημονιακό πρόσημο που ξέχασε αμέσως τις όποιες εξαγγελίες για επαναδιαπραγμάτευση και μικρό και ευέλικτο υπουργικό σχήμα» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «πρόκειται για μια κυβέρνηση χωρίς πνοή, η σύνθεση της οποίας αποτελείται από πολλούς υπουργούς χαμηλών προσδοκιών, με παλαιοδεξιά κατεύθυνση και έλλειμμα εκπροσώπησης γυναικών, γεγονός που αποτελεί οπισθοδρόμηση για μια σύγχρονη και ευρωπαϊκή χώρα».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «η συνεισφορά των εταίρων, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, σε αυτή τη δεξιά κυβέρνηση μπορεί να είναι με «ολίγη» από εξωκοινοβουλευτικά τους στελέχη, αλλά είναι και οι δύο εξ’ ολοκλήρου συνυπεύθυνοι τόσο για τη σύνθεση όσο και για τον πολιτικό της προσανατολισμό».

«Σε κάθε περίπτωση τα προβλήματα της κοινωνίας παραμένουν μεγάλα καθώς η ύφεση βαθαίνει, η ανεργία αυξάνεται και το εναπομείναν κοινωνικό κράτος καταρρέει. Οι πολίτες επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και από την πλευρά μας δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε υπεύθυνη και μαχητική αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη βουλή για να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια» προσθέτει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.