Βραβείο Ποιήσεως της Ακαδημίας Αθηνών στον Γιώργο Γώτη από την Ηλεία

gotisΤην Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου, ο ποιητής Γιώργος Γώτης , από την Ανδραβίδα, τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο Ποιήσεως για το σύνολο του έργου του.

Συγκεκριμένα, στην Τάξη των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών το Ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη απένειμε το Βραβείο Ποιήσεως στον Γιώργο Γώτη για το σύνολο του έργου του.

Ο Γιώργος Γώτης γεννήθηκε στην Ανδραβίδα Ηλείας το 1956. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής των περιοδικών «Διάλογος» (1978-1983) και «Εκ Παραδρομής» (1985-1992). Από τις εκδόσεις «στιγμή» έχουν κυκλοφορήσει οι ποιητικές του συλλογές:
«Όρθρου Βαθέος» (1988,εκτός εμπορίου), «Φυσική Ιστορία» (1991), «Κρυμμένη Εικόνα» (1999), «Χρονογραφία» (2007). «Δίχως Χάρτη» (2011) και το ταξιδιωτικό «More Veneto» ( Βενετικό Ημερολόγιο) το 2013. Επίσης μαζί με τους Δ. Κράγκαρη και Α. Φουσκαρίνη την «Ανθολογία Ηλείων Λογοτεχνών», έκδοση της Μορφωτικής Ένωσης Λεχαινών «Ο Αντρέας Καρκαβίτσας». Από τις εκδόσεις του «Φοίνικα» τα: Γεώργιος Βιζυηνός, Μοσκώβ Σελήμ, 2002 {επίμετρο} και Αλέξανδρου Μωραϊτίδου, Άγιον Όρος, 2006 {επίμετρο}. Το 2008 τιμήθηκε με το Βραβείο Ποίησης του λογοτεχνικού περιοδικού «ΔΙΑΒΑΖΩ» για την ποιητική του συλλογή «Χρονογραφία». Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Ζει και εργάζεται ως οδοντίατρος στην Αθήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.