Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας: Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

georgiopoulos-famelosΣυνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας  κ. Σωκράτη Φάμελλο  είχε ο Αντιπεριφερειάρχης, με θέματα: το π.δ. για το Κυπαρισσιακό κόλπο, την αξιοποίηση του Καϊάφα και το εργοστάσιο απορριμμάτων.

      Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γεώργιος Γεωργιόπουλος ενημέρωσε τον νέο Υπουργό για τις θέσεις της Περιφέρειας , των Δήμων και φορέων της Ηλείας για το π.δ. για τον Κυπαρισσιακό κόλπο και τα προβλήματα που δημιουργούνται στην ανάπτυξη της περιοχής εξαιτίας των αυστηρών και αβάσιμων προβλέψεών του.

      Ο Αντιπεριφερειάρχης επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της αξιοποίησης του Καϊάφα, ενημέρωσε τον Υπουργό για τις πολλές δυσκολίες που συναντά το έργο, παρά τις προθέσεις, ζήτησε την βοήθεια του Υπουργού σχετικά με τις  περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις που είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση της μελέτης από την ΕΤΑΔ και επανέλαβε την πρόθεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση του έργου.

     Δεδομένης της έγκρισης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), που εκπόνησε και κατέθεσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Γεωργιόπουλος επεσήμανε την ανάγκη η διυπουργική επιτροπή, στην οποία μετέχει ο Υπουργός Περιβάλλοντος  και Ενέργειας, να προχωρήσει γρήγορα στην απόφασή της, για την Κεντρική Μονάδα Διαχείρισης (εργοστάσιο), προκειμένου επιτέλους να λυθεί οριστικά το μεγάλο αυτό ζήτημα που ταλαιπωρεί πολλά χρόνια την Ηλεία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.