Έκδοση φωτογραφικού άλμπουμ από το φωτογραφικό αρχείο του κ. Μπεράτη

mperatis-papadakosΟ συμπατριώτης μας, μεγαλοεπιχειρηματίας στο Τορόντο του Καναδά, κ. Ανδρέας Παπαδάκος, θέλησε να περισώσει το πολύτιμο αρχειακό φωτογραφικό υλικό του Κ. Σπύρου Μπεράτη (Παλιές φωτογραφίες της Αμαλιάδας και όχι μόνο), καθώς γνωρίζει ότι η φωτογραφία είναι απαραίτητη για την διατήρηση της ιστορικής μνήμης.

Έτσι, ο κ. Παπαδάκος ανέλαβε με την ευγενή του χορηγία, την έκδοση ενός υπερπολυτελούς φωτογραφικού άλμπουμ με ιστορικές διαχρονικές φωτογραφίες της πόλεως της Αμαλιάδας και όχι μόνο, που η εφημερίδα μας, Amaliada – news, από τις 12 Ιανουαρίου του 2015 δημοσιεύει ανελλιπώς με τετρασέλιδο αφιέρωμα,  το ιστορικό αυτό αρχείο του κ. Μπεράτη, που ανέρχεται σε πολλές δεκάδες χιλιάδες φωτογραφίες.

Αρκεί να πούμε, ότι για την πλημμύρα που έγινε εδώ και ακριβώς 30 χρόνια από σήμερα στην πόλη της Αμαλιάδας, συγκεκριμένα στις 5 Νοεμβρίου 1986, υπάρχουν πάνω από 500 φωτογραφίες με καταστήματα, οικείες, δρόμους, πλατείες, υπόγεια, αυλές κτλ. Κατακλεισμένα από νερό, που από το προσεχές φύλλο θα αρχίσουμε να δημοσιεύουμε.

Κάθε φορά που θα ξεφυλλίζετε αυτό το άλμπουμ, θα ξαναζωντανεύει ξεθωριασμένες στιγμές του χθες. Αυτή την στιγμή, εργαζόμαστε και επεξεργαζόμαστε, την εμφάνιση από χιλιάδες φωτογραφίες που υπάρχουν στα πρωτότυπα αρνητικά φιλμ. Οι φωτογραφίες που θα υπάρχουν στο άλμπουμ θα είναι όλες πρωτότυπες, με μεγάλη ανάλυση και ευκρίνεια και όχι ψευτοαντίγραφα.

Τέλος, με την πρωτοβουλία αυτή του κ. Παπαδάκου, έγινε πραγματικότητα η επιθυμία πολλών συμπολιτών μας, που πάρα πολλές φορές μας είχαν ζητήσει να αποκτήσουν ένα τέτοιο άλμπουμ. Για τον λόγο αυτό, εάν κάποιοι συμπολίτες έχουν ανάλογες φωτογραφίες, να μας της παραχωρήσουν για λίγο, ώστε να τις σκανάρουμε. Τηλ. Επικοινωνίας 6977152004, 26220-27071.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.